Bucatarie rustica – idei de amenajare

0

Bucatarie rustica – idei de amenajare. Bine echipată, dar păstrând un șarm retro autentic, bucătăria ta poate fi spațiul ideal pentru slow cooking și unul dintre cele mai căutate locuri din casă. O poți concepe ca pe un refugiu cald și confortabil, unde timpul pare să treacă mai lent și mai îngăduitor.

Ai încă vie amintirea bucătăriei bunicilor, unde rețete vechi, păstrate de generații, erau pregătite într-un mod convivial și plăcut? Poți reconstitui atmosfera de altădată într-o bucatarie rustica, cu finisaje tradiționale stilate, precum și cu mașini de gătit cu aspect retro (dar cu funcții și dotări moderne).

Citește și Bucatarie vintage.

Bucatarie rustica
Bucatarie cu aspect retro. Foto. J. Corradi

Optează pentru materiale naturale și masive: pardoseală din ceramică tip „terracotta“, mobilier din lemn masiv, cărămidă aparentă pentru decorarea șemineului, eventual corpuri de iluminat din fier forjat. Culorile în contrast moderat alese pentru pardoseală și pereți vor compune un cadru ce amintește de fotografiile de epocă (tip sepia). Într-o bucatarie rustica, evită culorile prea tari chiar și în cazul accesoriilor de bucătărie sau al veselei și lasă cât mai mult spațiu de acțiune în partea centrală.

Citește și Bucatarie in stil provensal.

Într-o bucatarie rustica, alege mașini de gătit cu alură retro, preferabil cu suprafețe vitrate mari, pentru a integra și luminile focului în decor. În portofoliul J. Corradi găsești asemenea mașini de gătit în versiuni combinate (lemn, gaz și electric) sau numai pe bază de lemn, cu suprafețe de gătit generoase (plăci cu grosimi de 8 mm și lungime de până la 140 cm).Pe lângă modalitățile de gătit variate, sobele au funcție de centrală termică, utilă la încălzirea întregii case.

Masina de gatit cu alura retro. Foto: J.Corradi.
Masina de gatit cu alura retro. Foto: J.Corradi.

Citește și Recipiente nostime în bucătărie.

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 12/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply