Bentițe croșetate (II)

0

Melania Comănescu
Iată cum am lucrat mai multe modele de bentițe croșetate.
Vezi prima parte a articolului aici!
• Bentița cu inimioare am croşetat-o cu fir roşu astfel: am lucrat un lanț mai lung şi am făcut un mic cerc întorcând lucrul şi prinzând un picioruş orb în bucla a treia din lanțul de bază. Pe acest cerculeț se începe lucrul. Se fac 4 ochiuri de lanț, se croşetează 2 piciorușe triple, 2 picioruşe duble, 2 picioruşe normale, 2 picioruşe oarbe, 2 ochiuri de lanț şi apoi în sens invers 2 picioruşe oarbe, 2 picioruşe normale, 2 picioruşe duble, 2 picioruşe triple, 4 ochiuri de lanț; astfel se încheie prima inimioară. Se continuă lucrul cu 7 ochiuri de lanț, se face micul cerc apoi inimioara, pe prima jumătate se începe cu picioruşe mari şi se scad, iar în jumătatea următoare se începe cu picioruşe oarbe apoi se creşte.
• Bentița cu bobițe se realizează foarte uşor asftel: se începe lucrul cu 4 puncte de lanț, se face bobița luând pe croşet 4 picioruşe neteminate prin care la final se trece o singură buclă şi 4 ochiuri de lanț, ce se prind la bază cu un picioruş orb. Pe acest lanț se începe următoarea bobiță şi se croşetează lungimea dorită. Aceste bobițe par intercalate pentru că lucrul se suceşte mereu.

bentite crosetate
Foto: arhiva personală

După ce am realizat aceste bentițe, am mai croşetat mici flori pe care le-am cusut de ele. Trandafirii i-am croşetat din fire colorate şi pot fi folosiți şi pentru alte decorațiuni. Se încep astfel: un lanț din 5 puncte se încheie sub formă de cerc şi se croșetează 2 ochiuri de lanț şi 12 picioruşe normale. Rândul următor se compune din 4 ochiuri de lanț prinse peste 3 picioruşe din rândul anterior, astfel se împarte în 4 părți cercul. Pe fiecare bucată de lanț se lucrează câte o petală, un picioruş orb, 6 picioruşe normale, un picioruş orb. După ce s-au făcut cele 4 petale se mai fac pe dedesubt încă 4 secvențe de ochiuri de lanț prinse cu picioruşe oarbe. Din nou, pe aceste secvențe, se mai face un rând de petale. Se mai continuă lucrul cu încă un rând de petale şi o secvență de lanț. Pe acest ultim lanț se face frunză cu fir verde. Aceste bentițe au devenit şi mici cadouri pentru nepoțica mea sau pentru prietenele Andreei.
Mulțumesc pentru premii! Vă asigur în continuare de toată aprecierea mea. Vă urez multă sănătate, spor, bucurii şi o toamnă plăcută.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply