Avantajele si caracteristicile unui geam termopan

0

Instalarea ferestrelor cu geam termopan genereaza mai multe avantaje, dintre care cele mai cunoscute sunt economisirea de energie termica si reducerea nivelului de zgomot din spatiile exterioare.  

Pentru proprietarii de case sau de afaceri care doresc sa reduca costurile energiei termice, inlocuirea vechilor si ineficientelor geamuri clasice cu ferestre cu geam termopan este una din cele mai eficiente modalitati de reducere a facturilor lunare.

Ce inseamna „geam termopan”?

Spre deosebire de vechile ferestre cu o singura foaie de geam, un geam termopan cuprinde doua foi de sticla fixate in cadrul de fereastra. In geamurile de sticla se afla un mic spatiu care asigura etanseizarea ferestrelor si izolarea acestora.

Acesta este umplut cu un gaz izolant pentru a spori nivelul izolatiei. Pe scurt, un geam termopan este un „sandwich” alcatuit din doua straturi de geam, separate de un spatiu umplut cu un gaz rar sau aer.

Prin scaderea nivelului de transfer al caldurii, ferestrele cu geam termopan au menirea sa conserve caldura intr-un spatiu interior in timp ce sporesc nivelul de confort in casa sau in birou.

Un alt avantaj recunoscut al geamurilor termopan este asigurat de capacitatea acestora de a atenua sunetele provenite din exterior, conferind o izolare fonica superioara geamurilor cu un singur strat.

Aceasta calitate determina ca ferestrele cu geamuri termopan sa fie inestimabile pentru casele si spatiile de lucru. Zgomotul perceput va fi redus in locurile situate langa zonele cu trafic greu, aeroporturi sau sine de tren, ori in apropierea locurilor de joaca pentru copii.

 Tipuri si caracteristici

Fiindca au menirea de a proteja spatiul in care sunt amplasate, geamurile termopan reprezinta o investitie avantajoasa cu beneficii pe termen lung.

Pentru un randament superior si o viata cat mai indelugata este important sa cunoastem caracteristicilor principale ale acestora. Principalii  factorii care influenteaza calitatea unor ferestre termopan sunt:

  • Calitatea geamului;
  • Calitatea feroneriei;
  • Coeficientul de izolare a tamplariei;
  • Materialele utilizate pentru tamplarie.

Exista mai multe modele de tamplarii pentru geamul utilizat pentru ferestrele termopan. Ele se bazeaza pe:

  • Tamplarie PVC – Geamurile executate cu tamplarie PVC au avantajul de nu rugini. Nu sunt usor incandescente si confera o buna izolatie. Intretinerea acestui tip de geamuri este usoara, fiind necesara doar lubrifierea periodica a balamalelor.
  • Tamplarie lemnoasa – Pentru beneficiari mai pretentiosi, acest tip de geam vine cu un plus de rafinament. Lemnul utilizat este stratificat, fiind astfel mai flexibil decat cel obisnuit si mai rezistent.

Acest tip de lemn este ideal in proiectele de reconditionare, intrucat nu presupune interventii in arhitectura originala a spatiului.

  • Tamplarie din aluminiu  – Avantajul acestui tip de tamplarie este cel al greutatii scazute.

O tamplarie din aluminiu este usoara si si nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii in care este montat.  Intretinerea este usoara, iar culoarea se pastreaza pentru un timp indelungat.

  • Geamul termopan Low-E – Sticla Low-E ( low emisssivity) a fost creata pentru a reduce cantitatea de lumina infrarosie si razelor ultraviolete care patrund in casa in timpul zilei.

Ferestrele din sticla Low-E dispun de un strat subtire si transparent care reflecta caldura. Invelisul acestor geamuri poate fi chiar mai subtire decat un fir de par uman.

Invelisurile Low-E contribuie la mentinerea unei temperaturi constante in casa.   In functie de orientarea „sandwich-ului” termoizolant, Low-E spre exterior sau interior, are lor un proces de optimizare termica.

Daca geamul Low-E e orientat spre interior, mai multa caldura va fi retinuta inauntru pe timpul iernii, Invers, orientarea geamului catre exterior mentine o incapere mai racoroasa pe timpul verii.

Functionalitate si performanta 

Prezentul ferestrelor este determinat de avantajele geamurilor termopan.  Superioare din toate punctele de vedere geamurilor cu un singur strat, geamurile termopan se diferentiaza prin calitatea materialelor si a profesionalismului cu care sunt instalzate si intretinute.

In cadrul fabricii Securit este fabricata o gama variata de produse pe baza de sticla securizata si geamuri geamuri termopan, cu 2 sau mai multe foi de sticla.

Experienta si reputatia producatorilor Securit International se traduce in performanta si functionalitatea geamurilor termopan realizate de acestia. Pentru recomandari si oferte de produse, contactati cu incredere profesionistii Securit.

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply