Apartament de 64 mp amenajat modern

0

Apartament de 64 mp amenajat modern

Apartament de 64 mp amenajat modern – Oana şi Ionuţ, doi tineri joviali cu pasiuni felurite şi deschişi către provocări noi, au crezut de cuviinţă că în amenajarea noului lor apartament din Arad un ajutor specializat ar fi cel mai indicat. Ajutorul a venit din partea arhitectului de interior Cristina Bordoiu. După prima discuţie, ideile deja prindeau contur, iar viitoarea casă a tinerilor începea să fie schiţată: „Pentru mine a devenit foarte clar ce-şi doreau: un apartament care să îmbine armonios eleganţa cu energia şi cu romantismul care-i caracterizează. Au optat de la început pentru un interior alb-negru-mov, dar, cu toate că erau hotărâţi în privinţa culorilor, le lipsea experienţa necesară ca să înţeleagă şi în ce proporţie ar trebui folosite aceste culori pentru a ajunge la atmosfera dorită.”

Citește: Sfaturi practice pentru open space la bloc

 

Apartament de 64 mp amenajat modern 2

Apartament de 64 mp amenajat modern 3

Cristina a mărturisit că însăşi provocarea pe care a presupus-o amenajarea acestui apartament a fost cea care a atras-o iniţial: „Era genul de proiect… deloc pe stilul meu, cel puţin din punct de vedere cromatic. Eu prefer culorile şi texturile calde, elemente inspirate de natură, iar ei îşi doreau o paletă cromatică rece, sobră. Am vrut să văd cum reuşesc în aceste condiţii să creez un spaţiu cald, primitor.”

Aproape în toate proiectele Cristinei se pot evidenţia câteva caracteristici ale unui stil ce o defineşte atât ca persoană, cât şi ca designer: „Într-un apartament este foarte importantă organizarea. Este indicat să fie create condiţiile necesare unei anumite ordini – stabilite numai după ce înţelegi personalitatea clientului –, ordine ce contribuie la crearea de spaţii care par mai mari decât sunt, spaţii aerisite care ajută la echilibrul emoţional şi psihologic al celor care le folosesc. Aici am avut norocul de a mă putea implica direct în proiectul de compartimentare a întregului bloc, inclusiv în propunerea de mobilare generală. Există un dulap în holul de la intrare care include cuierul, spaţii pentru depozitarea celor necesare curăţeniei, încălţămintei etc. Totuşi, pentru Oana şi Ionuţ acestea nu au fost suficiente, aşa că am proiectat mobila din camera de zi astfel încât să completeze cerinţele lor legate de depozitare, dar să susţină în acelaşi timp ideea generală de eleganţă.”

Citește: Garsonieră transformată în apartament cu două camere

 

Apartament de 64 mp amenajat modern 4

Mobilierului de bucătărie deschis la culoare îi sunt alăturate câteva elemente de decor în culoarea dominantă, mov. Scaunele sunt de la Jysk. Holul, ca şi restul apartamentului, este o zonă luminoasă, bine organizată, valorificată, gândită până la cele mai mici detalii, astfel încât niciun colţişor nu rămâne nefolosit.

Apartament de 64 mp amenajat modern 5

Apartament de 64 mp amenajat modern 6

Dormitorul este încăperea care iese din tiparul amenajării. Paleta de culori este caldă, calmă, mai puţin contrastantă. Se renunţă aici la energicul mov. Tapetul cu flori mari este cel mai evident element romantic al încăperii. Un aer feminin, şic, elegant, domină aici. S-a renunţat şi la parchet în favoarea unei mochete moi, stufoase, pentru a susţine aceeaşi idee de atmosferă intimă, călduroasă.

Apartament de 64 mp amenajat modern7

Baia păstrează aceeaşi notă elegantă ca şi restul casei, atât prin cromatică, cât şi prin finisaje, piese de mobilier şi elemente decorative folosite. Contrastele sunt mult mai blânde, iar jocul vizual creat de culorile folosite nu e la fel de dinamic ca în zona livingului, spre exemplu. Atmosfera e mult mai calmă şi mai relaxantă. Spaţiile de depozitare sunt şi ele atent gândite şi aşezate. Pierderile rămase de la mocheta din dormitor au fost folosite în baie şi în bucătărie. Ideea de continuitate şi de legătură este dată astfel prin folosirea mai multor elemente. Mozaicul folosit atât aici, în zona băii, cât şi în bucătărie – cu modele şi finisaje diferite – dă un plus de preţiozitate amenajării.

Citește: Apartament amenajat modern și elegant

Apartament de 64 mp amenajat modern 8

 

Apartament de 64 mp amenajat modern – Articol apărut în revista Casa și grădina

Foto: Sorin Popa

Text: Alina Borcea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply