Garsonieră transformată în apartament cu două camere

0

Garsonieră transformată în apartament cu două camereGarsonieră transformată în apartament cu două camere – Cu experienţă în domeniul amenajărilor interioare, la care se adaugă anii de studii la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, Cristina Bordoiu a ajuns la marea provocare a carierei ei de până acum: amenajarea propriului apartament din Arad. Provocarea a fost cu atât mai serioasă cu cât apartamentul cu o suprafaţă utilă de doar 40 mp s-a dorit a fi unul din care să nu lipsească dotările de care are nevoie un cuplu şi spaţii bine delimitate, fără a deveni înghesuit. Conceptul amenajării a fost de la început evident, Cristina fiind pasionată de plimbările cu bicicleta prin împrejurimile oraşului. „După ce am pus bicicleta în garaj pentru că venise frigul, am început şi munca la apartament. Mi-am dorit un spaţiu pe care să-l numesc acasă, care să imortalizeze o plimbare cu bicicleta undeva în natură, într-o zi frumoasă.”

Citește: Cum alegi canapeaua extensibilă

Garsonieră transformată în apartament cu două camere 2

Garsonieră transformată în apartament cu două camere 3

Garsonieră transformată în apartament cu două camere 4

Garsonieră transformată în apartament cu două camere – Cristina şi-a stabilit câteva reguli încă de la începutul proiectului, însă crearea unui spaţiu aerisit, mai mare decât este în realitate, a fost regula de aur. „Pentru aceasta am folosit culori deschise şi calde pentru suprafeţele mari şi cele care-l delimitează (pardoseli, pereţi, piese mari de mobilier) – nuanţe de pământ, verde, cu accente de culoare – oglinzi şi transparenţe. Tot pentru a face spaţiul să pară mai mare am continuat cu pardoseala pe pat şi pe peretele de la capul patului. Am păstrat şi aici ideea de relaxare în natură. Pentru a-i maximiza funcţionalitatea, i-am făcut un loc de depozitare sub saltea şi pe laterala dinspre fereastră.” Biroul făcut la comandă e extrem de practic şi foarte puţin vizibil, tocmai pentru a nu încărca spaţiul: „L-am gândit sub forma unui dulăpior care-şi lasă uşa pe post de birou.”

Pentru şi mai multă intimitate, pe lângă mobilierul cu dublă funcţiune care delimitează zona de zi de zona dormitorului, Cristina a optat pentru o draperie pe şină care se poate trage foarte uşor. Canapeaua extensibilă este de la Casa Rusu şi a fost luată la reducere cu 1300 lei.

Garsonieră transformată în apartament cu două camere 5Garsonieră transformată în apartament cu două camere – Bicicleta din baie a fost, poate, declanşatorul, punctul de plecare al amenajării întregului apartament: „Am văzut-o cândva pe net şi mi-am promis că voi face şi eu odată ceva asemănător, dar în felul meu. Şi unde altundeva o poţi integra mai bine decât într-un apartament care vrea să-ţi amintească cât de frumoasă poate fi o plimbare cu bicicleta prin natură?” Spaţiul deschis este bine păstrat, contrar aparenţelor, asigurându-se chiar şi zone de depozitare: coşul bicicletei şi un dulăpior în spatele uşii.

Bicicleta a fost cumpărată dintr-un târg de vechituri, restaurată – sablată, vopsită – şi modificată astfel încât să se adapteze scopului şi spaţiului.

Garsonieră transformată în apartament cu două camere 8

Garsonieră transformată în apartament cu două camere 6

Garsonieră transformată în apartament cu două camere 7

Garsonieră transformată în apartament cu două camere 10Garsonieră transformată în apartament cu două camere – Mobila din bucătărie, precum şi cea din restul apartamentului, a fost în întregime făcută la comandă, în funcţie de ideile Cristinei, de Mobila Milin, în Arad (Tel. 0721328791 – Milin Florian Radovan), iar scaunele de bar au fost cumpărate de la Jysk cu 800 lei. Pentru că şi-a dorit un spaţiu curat în zona de bucătărie care să nu fie ticsit cu veselă şi alte ustensile specifice, suspendate sau organizate pe blat, Cristina a profitat de suprafaţa rezervată pentru a se juca cu spaţiile de organizare. Au fost lăsate la vedere doar anumite obiecte. Ceasul în formă de tricicletă este una dintre piesele preferate ale proprietarei şi este achiziţionat de la Bonsai.

Garsonieră transformată în apartament cu două camere 9

O altă soluţie ingenioasă este zona media, biblioteca cu funcţie dublă permiţându-i televizorului să se rotească în funcţie de zona dorită: dormitor sau zona de living şi bucătărie.

Garsonieră transformată în apartament cu două camere – Absolut toate funcţiile unui apartament cu două camere sunt îndeplinite în această locuinţă cu o singură cameră, astfel că regula de bază care a dominat proiectul a fost păstrată şi respectată. „Am încercat ca delimitările dintre spaţii să fie clare, dar nu agresive, să lase privirea să treacă dintr-o zonă în alta. Psihologic vorbind, impresia indusă este tot de spaţialitate.” Continuitatea este dată şi de parchetul prezent în tot apartamentul, dus chiar şi până în zona de bucătărie. Are 8 mm grosime şi a fost cumpărat de la OBI cu 50 de lei/mp.

Citește: Camere multifuncționale

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producție: Alina Borcea

Foto: Sorin Popa

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply