Reguli de bază pentru amenajarea băii, indiferent de dimensiunea sa

0

Amenajarea băii pare o treabă simplă, dar, dincolo de aparenţe, câteva detalii pot face din acest loc intim unul extrem de plăcut şi funcţional sau, dimpotrivă, o sursă de enervare.

Amenajarea băii, în mod funcţional şi practic, dă valoare casei şi confort celor din casă.

O planificare inițială bună este esențială atunci când dorim să facem schimbări sau să amenajam în totalitate baia. Având în vedere că chiuveta, toaleta și cadă sunt fixate în podea, trebuie să ne gândim foarte bine și să calculăm exact fiecare centimentru, astfel încât să utilizăm spațiul cât mai eficient cu putință.

Citeste si: Baie amenajata in stil Feng Shui

Amenajarea băii trebuie să ia in calcul locul în care este amplasată cada, chiuveta şi toaleta, pentru ca poziţiile acestora să fie echilibată, fără a risipi spaţiul. În plus trebuie ţinut cont de locul unde se află instalațiile și conexiunile cu apa. Amenajarea băii depinde de piesele fixe alese.

O baie cu cadă arată diferit de una în care este montată doar o cabină de duş. În cazul spațiilor mici, cadă în colț este cea mai bună alternativă pentru cei care își doresc neapărat un astfel de corp sanitar. Dusul sau dusul cu cadă mică sunt soluţii foarte bune, practice şi eficiente în amenajarea băii, mai ales în cazul celor mici.

Citeste si: Amenajarea baii. 3 piese de mobilier cu efect spectaculos

Amenajarea băii trebuie să ţină seama dacă există sau nu aerisire directă pentru baie, detaliu absolut necesar, în absenţa căruia este obligatoriu un sistem de ventilaţe care să menţină locul uscat.

Băile mici pot să pară mai spațioase dacă folosim atât pe pereți cât și pe podea același fel de faianță, respectiv gresie. De asemenea, culorile deschise, oglindă mare și plăcile ceramice înguste ajută la mărirea spațiului din punct de vedere optic. Estompează rosturile între plăci pentru a da imaginea de continuitate care face spaţiul fluid şi îl măreşte virtual.

Amenajarea băii trebuie prevadă şi un spațiu de depozitare generos şi funcţional. Prosoapele, produsele cosmetice și celalte lucruri necesare în baie și folosite zilnic pot fi așezate în dulăpioare suspendate, care au oglinzi pe uși.

De asemenea, și pe ușă poate fi agățat un suport special cu rafturi sau coșulețe în care de asemenea pot fi ținute diverse obiecte pe care le folosim în baie.

Ideea este că fiecare loc din baie trebuie prins în calcul când este vorba despre amenajarea băii şi fiecare detaliu contează.

 

 

 

Sursa foto: pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply