Cum amenajezi un living centrat în jurul discuțiilor

0

Fie că petreci mult timp cu familia sau ai des musafiri, ai nevoie de un living centrat în jurul discuțiilor. Pentru ca o conversație să poată curge natural, mediul trebuie să fie unul plăcut, iar atmosfera confortabilă.

Un astfel de living este diferit de unul pentru relaxare, unul în care copiii se joacă zilnic sau unde îți inviți prietenii la boardgames. Iată cum să îl amenajezi:

Primul lucru la care trebuie să te gândești este câte persoane folosesc în general living-ul. De exemplu, dacă ai musafiri des, poți așeza două canapele mai mici față în față. În schimb, dacă ai o cameră de dimensiuni mici și nu ai nevoie atât de des de spațiu pentru musafiri, folosește un fotoliu mic, dar confortabil, sau scaune chic.

Bineînțeles, acestea trebuie să fie confortabile. Câteva pernuțe decorative sau o pătură pufoasă ajută mult și oferă o atmosferă plăcută camerei. Inspiră-te din stilul hygge!

Apoi, este importantă alegerea măsuței de cafea. Dacă ai suficient spațiu și două canapele, ai putea folosi două măsuțe de cafea mai mici, care ar fi mult mai utile decât una mai mare.

În general, măsuța de cafea ar trebui să aibă aceeași înălțime cu canapeaua și fotoliile, dar nu este o regulă – alege ce e confortabil pentru tine.

Dacă living-ul este destul de mic, optează pentru o măsuță de cafea transparentă, din sticlă, care se pierde în peisaj.

În cazul în care sunt multe locuri disponibile, alege una rotundă, care vă permite să circulați fără să vă loviți de colțuri. În plus, potrivit principiilor Feng Shui, marginile rotunde lasă energiile pozitive să circule prin cameră.

Măsuțele de canapea duble sunt ideale pentru living-urile care primesc mai rar oaspeți, pentru că salvează spațiu.

În cazul în care ai și un televizor în living, ideal ar fi ca acesta să nu fie pornit atunci când ai musafiri, pentru a nu distrage atenția. Însă dacă preferați să îl porniți, ar trebui să fie așezat astfel încât toată lumea să fie cu fața spre el.

 

Surse foto: Pexels, Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply