Amenajare in stil clasic

0

 

Daca nu stii ce sa alegi din propunerile designerului, opreste-te la amenajarea in stil clasic, nu ai cum sa dai gres. Citeste in continuare sa vezi ce presupune acest tip de amenajare.

Sa zicem ca situatia financiara iti permite si ca dispui de un spatiu generos, atunci amenajarea in stil clasic poate fi raspunsul pentru dorintele tale. Asta inseamna mult lemn, mobilier vechi, reconditionat, parchet la fel vechi, geamuri mari. Mai pe scurt o casa veche reconditionata.

Lemnul este de preferinta sa fie masiv (artar, pin, fag, stejar, brad), inspira confort si caldura si este cel mai potrivit material pentru o amenajare clasica. Dintre nuantele copacilor de mai sus o poti alege pe cea care se potriveste cel mai bine cu restul decorului din casa. Il poti folosi si ca pardoseala, fiind calduros si rezistent la trafic.

Ce mobila alegi

In ceea ce priveste mobila expresia “english salon” se potriveste cel mai bine: canapea masiva din piele si fotolii asortate, pereti albi in contrast cu diferitele nuante de maro ale lemnului, mobilier masiv, perdele si draperii asortate cu tamplaria geamurilor.

Fata de amenajarile moderne, stilul clasic este mai incarcat, iar mobilierul este mai scump. Nu trebuie sa lipseasca tablourile pictate pe panza sau lemn, ele vor intregi atmosfera si vor face dovada unor gazde cu bun-gust si optimism.

Cum inmoi sobrietatea stilului

Pentru ca in general amenajarea clasica impune sobrietate, poti “inmuia” acest aspect prin alegerea unor textile vesele, cu imprimeuri exotice pe care sa le folosesti in tapitarea scaunelor, fotoliilor sau la pernele decorative.

Amenajare clasica pe scurt:

– piesele de mobilier sunt confortabile, tapitate si functionale
– predomina ordinea si simetria, liniile drepte (in mobila) , dar si cele curbate (in textile)
– accesoriile specifice sunt:  lampi cu abajur, oglinzi, plante, portelanuri, covoare, perdele, draperii
–  combinatiile de culori deschise sunt de evitat, este de preferat o nuanta deschisa pentru pereti si una mai inchisa pentru mobila.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply