Sfaturi utile la alegerea cabinei de dus

0

alegerea cabinei de dusAlegerea cabinei de dus pare o treaba simpla, dar in fapt pentru a fi cu adevarat utila si practica trebuie sa respecti cateva reguli. Alegerea cabinei de dus este cea mai buna alternativa pentru baile mai putin spatioase, care nu pot incorpora o cada, dar este si prima alegere pentru a doua baie din casa.

Este ineficient sa ai doua bai si amandoua cu cada, dupa cum este mult mai bine ca una din ele sa aiba (si) cabina de dus.

Sunt cateva lucruri care conteaza in mod esential cand alegi cabina de dus.

Majoritatea cabinelor de dus disponibile in comert sunt fie semirotunde, fie de forma patrata sau dreptunghiulara, variind doar din punct de vedere al dimensiunilor, calitatii, accesoriilor si, bineinteles, al pretului. Si, cum este firesc, cele mai frumoase, mai accesorizate si mai rezistente modele sunt si cele mai scumpe. Si, nu stiu cum se face, dar de cele mai multe ori exact aceste modele se intampla sa fie si cele mai potrivite variante pentru baia de acasa.

Dimensiunea pe care o are cabina de dus este un element esential si de prima importanta la alegerea cabinei de dus. Marimea cabinei de dus trebuie sa fie facuta in functie de spatiu, evident. Pentru baile mici, opteaza pentru o cabina mai ingusta, cu un design simplu, in timp ce un spatiu mai mare iti poate permite o cabina elaborata, cu accesorii si functii aditionale, precum si cu mai mult loc de mobilitate in interior.
Stilul. Un design simplu inseamna usi glisante, un dus si un suport. Cu cat spatiul creste, cu atat stilul poate deveni mai sofisticat, cu efecte de hidromasaj, lumini interioare, oglinzi sau chiar un spatiu special amenajat pentru a te aseza, ca in cada.
alegerea cabinei de dusMaterialul. Ai o varietate de optiuni din care poti sa alegi: plexiglas, sticla mata, metal, plastic, lemn sau chiar faianta. Depinde doar de gusturi, nevoi si buget atunci cand te hotarasti ce ti se potriveste in baie. fiecare material in parte vine cu avantajele si dezavantajele lui.
Sticla este eleganta, dar ramane casabila. Plexiglasul este rezistent, dar mai putin elegant si mai putin frumos. Combinatiile dintre aceste tipuri de materiale sunt si ele importante si pot face diferenta de pret si aspect atunci cand te decizi la alegerea cabinei de dus.
Pretul este un alt element esential. Principiul ca lucrurile ieftine sunt mai putin calitative este valabil si aici. La o cabina de dus ieftina nu te astepta la dotari suplimentare, dar daca functiile de baza sunt satisfacute este suficient. Trebuie spus ca toate dotarile suplimentare pot trece in categoia “moft”.

Alegerea cabinei de dus pe masura baii tale – amenajarea la fata locului

Deseori aceasta este cea mai buna cale si cea mai practica solutie, chiar daca magazinele de specialitate dispun de game extrem de variate de obiecte sanitare moderne. Caramida de sticla poate fi solutia salvatoare si iti ofera posibilitatea de a construi o cabina de dus perfect adaptata dimensiunilor si formei baii tale. In acest caz solutia este pe masura baii tale si va raspunde perfect nevoilor tale. Deseori si pretul este mai mic decat in cazul unei cabine de dus “de-a gata”.
Text: Otilia Ignat/Alexandra Badita
Sursa foto: Sursa foto: ©Elenathewise/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply