Al cincilea perete din camera. O poveste colorata

0

al cincilea perete (5)Fiecare cameră are un al cincilea perete. Uneori primește toată atenția de care are nevoie și este pus în valoare spre binele și confortul întregii camere, alteori este neglijat, nepus în valoare sau ignorat ceea ce strică toată încăperea. Al cincilea perete din cameră, din orice cameră, este evident, tavanul. Tavanele într-o locuința însumează o suprafața semnificativă care de cele mai multe ori este trecută cu vederea în condițiile în care rolul său în casă este extrem de important.

Citeste si: Tavane colorate. 5 idei deosebite

Al cincilea perete din cameră sau cum să alegem culoarea pentru tavan.

Se poate scrie un tratat despre echilibrul culorilor din casă și modul în care trebuie aleasă culoarea pentru cel de al cincilea perete din cameră. Nu scriem un tratat, dar îți spunem că deși în general culoarea aleasă pentru tavan este ignorată sau neglijată sau rău aleasă, alegerea unei culori potrivite pentru tavan are darul de a transformă, în bine, în mod complet, o cameră.

al cincilea perete (2)Tavanele albe. Soluția este cea mai folosită, dar poate intra în categoria celor banale. Pe de altă parte tavanului alb este o metodă sigură și clasică. Albul crează impresia de spațialitate, astfel că tavanele par mai înalte decât sunt în realitate. Dacă și pereții sunt albi, atunci camera are o imagine generală curată, aerisita și este mai spațioasă decât în mod real.

Citeste si: Galben, culoarea solara din casa. Trucuri si idei

Tavanul alb tolereayă cel mai bine pereții colorați fie că este vorba despre nunațe pastelate, calde, fie că este vorba despre griuri tari ori apoase, fie că este vorba despre desene sau tapet.

Tavane colorate. A pune culoare pe cel de al cincilea perete din cameră poate părea o ideea îndrazneață și generatoare de emoții pentru că o combinație cu adevărat reușită de culori, tonuri și nunațe, la care se mai adaugă și piesele de mobilier și cele de decor nu este la îndemâna oricui. Ceea ce este important de spus este că vopsirea tavanului în aceeași culoare cu cea a pereților generează o atmosferă intensă, cu o estetică unitară, dar se poate folosi doar în camerele mari, luminoase și doar în cazul unor culori bine alese.

O cameră în care și cel de al cincilea perete din cameră este vopsit în aceiași nuanță cu a primilor patru este un decor teatral, dramatic unde piesele de mobilier se vor afla ca pe o scenă. Nu orice culori se potrivesc pentru un astfel de spectacol, cele mai bune alegeri sunt tonurile pale, calde și luminoase, mai ales pentru camerele de zi. În camerele personale, în dormitoare sau în camerele pentru care se dorește un aer special – biblioteci, birouri, se poate merge și pe nunațe tari. Cele mai bune alegeri mov, verde și gri oțel.

al cincilea perete (1)Un truc excelent care face soluția aplicabilă practic oriunde este aceea de a vopsi al cincilea perete din cameră într-o nuanță cu 2-3 tonuri mai deschisă decât cea a pereților. Soluția este buna cu atât mai mult cu cât, din cauza poziției, tavanele sunt percepute într-o nuanță mai închisă decât cea folosită în mod real.

Citeste si: Monotonia cromatica, un stil in sine

Tavene în culori complementare. Vopsirea tavanelor într-o culoare complet diferită față de cea a pereților adaugă un plus de personalitate spațiilor, dar de cele mai multe ori trebuie alese nuanțe care se potrivesc și se completează între ele. Este utilă și specială și inversarea culorilor între tava și pereți. Al cincilea perete din cameră este colorat, iar pereții verticali sunt zugrăviți în alb. Rezultatul este cu mult mai spectaculos decât pare la prima impresie și se potrivește pentru camerele de toate dimensiunile.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply