Ai terminat de construit casa? Atunci urmează mobilarea ei. Află cele mai importante aspecte

0

Foarte multe dintre persoanele care încep să ridice o casă acordă cea mai mare importanță primei etape, de proiectare, precum și de execuție. Ei bine, pe bună dreptate că e ceva firesc, însă nici partea de mobilare nu trebuie să fie tratată cu superficialitate, fiind de altfel cel mai important detaliu cu privire la eleganță, design și confort.

Încă din stadiul de proiectare casa este creată în funcție de nevoile familiei ce va locui în aceasta, ori cel puțin așa este firesc, pornind de la numărul de camere, dacă este cu etaj sau nu, cum este compartimentată, ce dimensiuni au spațiile respective. Toate aceste detalii sunt foarte importante ulterior, în procesul de mobilare, fiind normal ca alegerea elementelor de mobilier să se facă în măsura în care camerele sunt folosite, după funcționalitatea acestora.

Așadar, gata cu lucrările de șantier, turnarea fundației, ridicarea structurii și realizarea instalațiilor, precum și a tuturor celorlalte elemente de bază (acoperiș, uși, geamuri, etc.)? Dacă răspunsul este da, atunci urmează o parte și mai interesantă, poate chiar cea mai captivantă și care poate aduce acel aer de „acasă” întregului spațiu – adică procesul de mobilare.

Care sunt cele mai importante aspecte ce trebuie să fie urmărite în această etapă? Pentru a înțelege cât mai bine și pentru a avea parte de sfaturi cu adevărat utile, specialiștii din echipa www.prodesignart.ro au ieșit în întâmpinarea tuturor celor care au ajuns în acest stadiu cu o listă ajutătoare. Să vedem recomandările acestor profesioniști:

Cum este folosit fiecare spațiu?

Conform recomandărilor experților menționați mai sus, primul aspect ce trebuie urmărit este în mod foarte clar utilizarea spațiilor respective, adică a fiecărei camere sau compartimentare în parte.

În acest sens, e evident că acea casă de locuit va avea un dormitor sau mai multe, un living, poate un birou, precum și o baie, respectiv o bucătărie. Pentru fiecare dintre aceste spații trebui să se urmărească maximul de eficiență, calitatea și aspectul elegant.

Stilul ce este urmărit

Un lucru este cert, gusturile nu se discută și clar pot fi diverse. Unele persoane preferă un stil ceva mai clasic, altele se orientează către un design mai modern, fie minimalist, fie complex. Ce trebuie să se urmărească indiferent de alegere? Cu siguranță continuitatea.

Altfel spus, e important să se urmărească aceeași linie a stilului pe întreaga casă, fiindcă ar arăta foarte ciudat ca o cameră să fie mobilată clasic, iar următoarele să prezinte concepte moderne. E un contrast nu tocmai plăcut, motiv pentru care stilul trebuie să fie atent ales și definit de la bun început.

Pentru cei care vor să înțeleagă mai multe despre acest aspect și să-și facă o idee despre tipul de mobilier specific fiecărui stil pot acceesa site-ul www.prodesignart.ro, unde vor descoperi o gamă variată și diversitate în produse de mobilier.

Calitatea pieselor de mobilier

E un lucru evident că procesul de mobilare necesită o atenție deosebită, precum și o investiție importantă din punct de vedere financiar. Ce trebuie să se urmărească în aceste condiții e nivelul calitativ al mobilei ce urmează a fi achiziționată.

Principalul motiv pentru care trebuie să se urmărească o calitate superioară vine din faptul că trebuie să reziste cât mai bine. Cu siguranță că mobilarea nu se dorește a fi funcțională doar pentru un an, poate doi, ci pentru o perioadă cât mai mare de timp.

Așadar, materialele utilizate în realizarea pieselor de mobilier trebuie să fie de cea mai bună calitate, să fie prelucrate și îmbinate în mod corespunzător, cu maxim de profesionalism, astfel încât să rezulte un produs finit cât mai rezistent, ușor de folosit și, bineînțeles, aspectuos.

Mobila la comandă – cea mai bună soluție

Fiecare casă este realizată într-un anumit stil pentru că gusturile diferă, precum și personalitatea ce se dorește a fi oglindită în modul de mobilare, astfel încât cea mai bună soluție în acest caz este ca mobila să fie realizată la comandă.

De altfel, cu peste 8 ani experiență în acest domeniu, echipa prodesignart.ro poate oferi consultanță, proiectare și chiar realizare a pieselor de mobilier, rezultatul fiind unul deosebit de atrăgător.

Mai mult decât atât, mobila realizată la comandă are parte și de garanție, iar aceasta este adusă în mod gratuit la casa respectivă, transportul fiind asigurat de către prodesignart.ro. Ca idee, perioada de realizare a acestor piese de mobilier durează între 7 și 30 de zile, în funcție de complexitate, materiale utilizate sau design, dar cu toate acestea e o perioadă foarte scurtă pentru piese de mobilier ce vor aduce în casă un plus de eleganță, confort și un aspect deosebit.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply