Adevărul despre confort. Cum să ai parte de o oază de liniște la tine acasă

0

Ferroli@Casa-gradinaConfortul înseamnă mai mult decât o canapea spațioasă și un covor moale.

În plus, confortul unei locuințe este atât fizic, cât și psihic, prin modul în care amenajezi casa în interior, prin alegerile pe care le faci atunci când cumperi elementele de mobilier, prin modul în care funcționează instalația electrică și cea sanitară și prin nuanțele cromatice care îți induc starea de spirit pe care ți-o dorești.

Iată cum devine o casă cu adevărat confortabilă:

Ai mereu apă caldă la dispoziție

Indiferent cât de spațioasă este locuința ta, apa caldă la discreție este esențială pentru a te simți confortabil în propria casă. Un duș cald dimineața, înainte de a merge la muncă și o baie fierbinte seara sunt tot ce îți dorești înainte de a începe o nouă zi și după ce te întorci seara de la serviciu. În plus, este și mai important să ai apă caldă în mod constant atunci când ai copii, dar și în weekend. Acesta este motivul pentru care tot mai mulți români care locuiesc la casă apelează la astfel de metode de încălzire constantă a apei, fapt ce crește exponențial confortul de care se bucură în fiecare zi.

Tu decizi cât de cald vrei să fie în casă

În timp ce un aparat de aer condiționat este esențial pe timpul verii, o centrală termică își dovedește cu prisosință utilitatea în timpul sezonului rece. Ambele sisteme de răcire și de încălzire te ajută să ai mereu în casă temperatura pe care ți-o dorești. În funcție de cât de bine este termoizolată locuința ta, temperatura dorită este obținută cu un consum mai mare sau mai mic de energie, însă este esențial pentru tine să te poți relaxa în living sau în dormitor chiar și în zilele caniculare sau în cele în care temperaturile scad cu mult sub zero grade Celsius.

Casa ta este termoizolată

După cum notam mai sus, menținerea unei temperaturi constante a casei te poate costa mai mult sau mai puțin, în funcție de termoizolarea locuinței tale. Cu toate acestea, termoizlolarea este esențială și pentru a împiedica formarea unor curenți de aer în interiorul casei, care pot aduce înăuntru cantități mari de praf sau pot împiedica, pur și simplu, menținerea unei temperaturi interioare constante atunci când afară este ger sau caniculă.

Ai parte de multă lumină naturală

Lumina naturală face ca spațiul interior să fie mult mai confortabil pentru tine și pentru ceilalți membri ai familiei tale. Fiecare cameră trebuie să fie dotată cu o sursă de lumină. Atunci când au de ales, oamenii vor locui cu precădere în camerele în care există cel puțin două ferestre și le vor abandona sau utiliza foarte rar pe cele care primesc lumina naturală printr-o singură fereastră.

Alegi cu atenție culoarea pereților

Culoarea pereților are un efect puternic asupra stării tale de spirit. Pentru o atmosferă foarte relaxantă, recomandăm culorile albastru deschis, verde și gri. Albul și bejul sunt și ele foarte potrivite pentru a zugravi pereții casei. Dacă vrei să creezi un efect relaxant și mai puternic asupra locatarilor și a musafirilor casei, evită mobilierul în culori deschise și contrastante, care tind să-ți ofere mai multă energie decât ai nevoie atunci când vrei să te relaxezi.

Scaunele trebuie să fie foarte confortabile

Dacă vrei ca în casa ta să domnească un confort deplin, nu ignora scaunele și fotoliile pe care te așezi frecvent. Scaunul de la birou trebuie să fie confortabil și ergonomic, iar scaunele de la masa la care mănânci trebuie să transforme locul într-o oază de linișteși de confort, în care durerile de spate sunt inexistente.

Foto: shutterstock.com/Yulia Grigoryeva

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply