Activități de vacanță

0

Mai sunt câteva zile de vacanță, așa că vă propun  să creați tablouri împreună cu cei mici.
Îi vor încânta pe copii, pentru că obțineți elemente de decor fără să aveți de făcut ceva complicat.
Prima activitate pe care v-o propun am realizat-o cu mare succes împreună cu copiii de la grădiniță, apoi cu nepoțica şi acum cu fiica mea, Maria (doi ani). Avem nevoie de un burete de bucătărie tăiat în trei-patru bucăți, depinde de mărimea mânuțelor care îl vor ține, de o placă de gresie sau faianță pe care se pun culorile pastă şi de coli de carton colorate.
Cum am procedat: am trasat trunchiul unui copac pe carton, am înmuiat colțul burețelului în culoare şi, prin ştampilare, am transpus culoarea pe carton. La fel am procedat cu alte culori, până când am lucrat astfel coroana copacului. Uneori, mai ales toamna, frunzele copacilor mai cad, pot fi bătute de vânt, aşa că poți pune buretele unde vrei. Acelaşi copac sau un buchet de flori poate fi realizat cu un şervețel mototolit.
O a treia variantă ar fi să utilizăm folia alimentară. Se pun culorile „grămăjoare” pe carton, după care se întinde folie cu grijă peste şi se trece cu palma sau cu degetele peste. Dacă treci cu degetele, poți controla mai uşor rezultatul. Succes și idei practice să aveți!

Text: Deliana Trifa, loc. Arad, jud. Arad

Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply