5 accesorii elegante care îți transformă terasa într-un spațiu de poveste

0

Vara este tot mai aproape, așa că este normal să visezi la seri călduțe, pe o terasa de vis, cu o carte bună în mană și cu un ice tea alături. Dacă nu dispui încă de un astfel de spațiu, soluțiile sunt simple și la îndemâna oricui.

Orice spațiu, oricât de mic, poate fi transformat într-unul de poveste. Dacă alegi inteligent accesoriile pentru terasă și te poți baza pe ajutorul cuiva cu puțină îndemânare și pricepere la proiecte ce țin de amenajarea casei și a grădinii, îți  poți amenaja o oază de relaxare chiar la tine în curte.

Iată care sunt elementele pe care ar trebui să le incluzi, pentru o atmosferă de basm:

O copertină care să te apere de razele puternice ale soarelui

Atunci când vrei o terasă la curte, o copertina care să te apere de soarele puternic al verii este indispensabilă. Pentru ceva original, dar și mai ieftin decât variantele pe care le găsești în magazine, va trebui să o construiești singur.

Ai trei posibilități:

  1. O copertină integrală din lemn;
  2. O copertină cu un cadru metalic și acoperiș de lemn;
  3. O copertină cu un cadru metalic și acoperiș din policarbonat.

Ultima variantă arată ieftin și nu se integrează bine în orice decor. Pentru primele două variante vei avea nevoie de lemn și de componente metalice. Niște unelte precum aceste aparate de sudură sau un aparat de înșurubat te vor ajuta atât la ridicarea cadrului, cât și la montarea și prinderea elementelor din lemn. Tot cu aparatul de sudură poți executa și îmbinările, dacă te hotărăști pentru o copertină integrală din lemn. Iar daca nu știi să folosești un astfel de instrument, cu siguranță vei găsi prin vecini pe cineva priceput, care se te ajute. Pentru o astfel de construcție simplă nu ai nevoie de autorizații, așa că tot ce rămâne de făcut este să îți pui imaginația la contribuție și să găsești un model care să îți placă.

Niște plante decorative care să înveselească puțin atmosfera

Plantele decorative sunt un must have atunci când ne dorim un decor de poveste. Mergi dincolo de alegerile clasice – precum mușcatele sau petuniile, și alege ghivece cu lavandă, hortensii sau chiar trandafiri. Iar plantele agățătoare, ca iedera, te pot ajuta să îmbraci complet un perete. De ce nu, pe unul de-al copertinei proaspăt construite.

Niște felinare cu lumina discretă, care să lumineze nopțile romantice

De sticlă, lemn sau metalice, felinarele merg bine și în decoruri moderne, și în cele clasice. Iar dacă vrei ca basmul să fie complet, adaugă și niște suporturi masive de lumânări, care vor crea o atmosferă romantică, perfectă pentru nopțile relaxante în doi.

Instalațiile cu leduri, pentru un decor deosebit

Cu siguranță prietenii tăi vor fi impresionați dacă alegi o istalație cu leduri sau becuri care sa lumineze terasa. Nu este o soluție foarte comună, așa că vei avea un spațiu inedit de relaxare. Alege leduri sau becuri cu lumina caldă, pentru o atmosferă care să te transporte în lumea basmelor.

Un fotoliu suspendat, pentru zile și seri alături de autorul preferat

Un astfel de fotoliu suspendat este și foarte comod, dar oferă și un farmec aparte spațiului unde este așezat. Poate fi suspendat chiar sub copertina pe care ai construit-o, iar dacă adaugi suficiente perne și o pătură pufoasă, îl poți folosi nu numai la citit, dar și pentru o siesta, într-o după-amiază de duminică.

Voi ce elemente ați mai adăuga unei terase pentru o atmosferă de basm?

 

Sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply