Accesorii potrivite pentru pergole. Cum sa ai o gradina superba?

0

Utilitatea unei pergole este extrem de convingatoare pentru toti norocosii care au o terasa. O astfel de constructie poate sa ofere confort termic, atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna, ofera o imbunatatire vizibila a aspectului gradinii si devine cu usurinta spatiul preferat de intreaga familie pentru petrecerea timpului liber.

Pentru o eficienta cat mai mare, indiferent ca este vorba despre pergole fixe sau pergole retractabile, este bine sa se achizitioneze o serie de accesorii. Variantele sunt extrem de multe, in asa fel incat cei de la royalpergola.ro au facut o lista cu cele mai interesante accesorii pentru pergole si utilitatea lor.

Care sunt cele mai potrivite accesorii pentru pergola din gradina?

Exista accesorii destinate strict esteticii si accesorii care cresc gradul de confort si de eficienta:

Accesorii pentru automatizarea pergolei. Pergolele retractabile pot avea un plus de eficienta daca sunt motorizate si pot fi controlate dintr-o singura apasare de buton. Exista mai multe tipuri de motoare pe piata, motiv pentru care este bine sa se aleaga cu atentie cea mai buna varianta. In principiu, daca se doreste o astfel de optiune pentru pergola este bine sa se caute o varianta care sa asigure inchidere perfecta, sa poata detecta eventualele obstacole si sa se monteze usor. In felul acesta, costurile sunt mai mici.

Inchideri din sticla. Pe timp de iarna, orice pergola poate sa fie inchisa cu sticla, in asa fel incat spatiul sa se transforme intr-unul intim si calduros. Sunt de preferat inchiderile de sticla care se pot monta si demonta usor, in asa fel incat vara sa aduca cu sine o pergola deschisa si aerisita. Pe piata exista sticla culisanta, sticla pliabila sau sticla fixa, fiecare cu proprietatile si avantajele ei.

Incalzitoare si ventilatoare. In general, pergolele asigura un mediu placut, numai bun pentru petrecerea timpului in aer liber. Totusi, atunci cand temperaturile ajung la valori extreme este posibil sa fie nevoie de aparate pentru incalzit sau de aparate pentru racorirea aerului. Exista foarte multe variante interesante, care sa se muleze perfect pe fiecare situatie si pe fiecare gradina. Spre exemplu, exista incalzitoare electrice, pe gaz sau chiar pe lemne, ideale pentru orice situatie. De partea cealalta, se poate opta pentru ventilatoare simple sau pentru ventilatoare care pulverizeaza apa si asigura inclusiv un mediu mai umed si mai placut pe timp de vara.

Jaluzele si alte sisteme de umbrire. Atunci cand soarele este foarte puternic, sistemele de umbrire pot fi mai mult decat bine venite. Se poate opta pentru jaluzele exterioare, pentru jaluzele interioare sau pentru sisteme de tip zip screen, care sunt niste rulouri casetate ce pot oferi umbra si intimitate, atunci cand este nevoie de ele.

Accesorii estetice. Pe langa toate accesoriile practice amintite mai sus, exista o multime de variante de accesorii estetice, care mai de care mai interesante. Se poate miza pe ghivece cu flori care sa dea o nota naturala intregii pergole, se pot achizitiona elemente decorative pentru pereti sau se poate miza pentru lumini. In ceea ce priveste luminile pergolelor, acestea ofera o diversitate uriasa, putand fi montate aproape oriunde.

Sfaturi utile!

In momentul in care se doreste achizitia unei pergole este bine sa se calculeze bugetul in asa fel incat sa isi faca loc si accesoriile. Uneori, aceste accesoriile fac diferenta si contureaza cel mai bine gradul de confort oferit de o constructie de acest tip.

In ceea ce priveste partea estetica, achizitia unor accesorii ar trebui sa fie insotita de un designer de exterior. Este o solutie costisitoare, intr-adevar, insa rezultatele pot fi remarcabile.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply