8 obiecte pe care nu ar trebui să le arunci vreodată în toaletă

0

Mulți dintre voi ați putea fi surprinși de mare parte din obiectele de pe această listă, însă trebuie să aveți mare grijă cu lucrurile pe care obișnuiți să le aruncați în toaletă. Poate că dacă le aruncați o singură dată nu se întâmplă nimic, însă dacă faceți acest lucru constant puteți avea mari probleme. Acestea pot duce la numeroase reparații necesare și costisitoare, deci citiți cu atenție și arătați acest articol și familiei.

Șervețele nazale, șervețele de bucătărie

Chiar dacă pe multe ambalaje poate scrie că se pot arunca în vasul de toaletă, îți recomandăm să nu faci asta. Aceste șervețele nu se dezintegrează la fel de repede precum hârtia igienică și pot duce la înfundarea toaletei sau a canalizării.

Ață dentară

Ața dentară pare că ar trece fără probleme prin conducte, dar nu este degradabilă. De aceea, se poate încurca sau lipi de alte lucruri din sistemul de canalizare, ducând la blocaje.

Tampoane, vată, dischete demachiante

Par inofensive, dar pot rămâne blocate prin conducte, ducând la înfundarea țevilor. E mai bine să ții un coș de gunoi în baie pentru a le arunca acolo.

Gumă de mestecat

Guma de mestecat nu se dizolvă în apă și, mai mult, se lipește de orice atinge. Pune-o în ambajaj sau într-un șervețel și arunc-o la gunoi.

Ulei

Deși este lichid, uleiul se transformă într-un fel de ceară atunci când se răcește și usucă. Astfel, îți va înfunda țevile.

Mucuri de țigară

Filtrele se pot lipi foarte ușor de alte obiecte. În plus, dacă le arunci în vasul de toaletă vei contamina apa cu agenți cancerigeni și alte toxine.

Pești

Vii sau moarte, animalele nu se vor dezintegra în apă. Chiar și cele mici precum peștii pot înfunda sistemul de canalizare.

Nisipul din litieră

Nisipul clasic de pisică (nu cel silicat) este făcut din lut și nisip, ambele foarte absorbante. Deși această proprietate ajută la absorbția urinei, se pot umfla și înfunda țevile.

Tu arunci vreunul dintre aceste obiecte în vasul de toaletă?

 

Citește și: 26 de lucruri de care ai nevoie când te muți într-o casă nouă

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply