8 moduri foarte simple de a oferi grădinii tale personalitate

0

Dacă vrei să oferi grădinii tale o personalitate debordantă, ține cont de cele 8 sfaturi de mai jos.

Vara este anotimpul perfect pentru lucrări în grădina ta. Motivul este simplu: zilele mohorâte sunt puține și, chiar dacă plouă, pământul și materialele se usucă în cel mai scurt timp, datorită soarelui și a temperaturilor foarte ridicate.

Iată care sunt cele 8 moduri prin care grădina ta poate căpăta personalitate, devenind un loc ce pare desprins din revistele de design:

Păstrează gazonul impecabil

Indiferent de accesoriile pe care le deții sau care îți lipsesc din grădina, nota exactă a personalității spațiului din jurul casei este dată de modul în care îngrijești gazonul. Un gazon îngrijit înseamnă o locuință curată, unde fiecare lucru este așezat la locul său, fără ca această curățenie să pară obsesivă. Dimensiunea terenului nu te împiedică, însă, să îngrijești gazonul așa cum se cuvine.

Luminează-ți grădina

Poți crea cu ușurință o atmosferă care să te invite la relaxare în grădina, mai ales în timpul serilor de vară, amplasând în grădină câteva șiruri de beculețe, câteva felinare și un minireflector direcționat către un copac superb aflat pe proprietatea ta.

Construiește o mică terasă acoperită

Canicula din timpul verii poate fi uneori dezarmantă și te va descuraja să petreci prea mult timp în grădină, mai ales în timpul zilei. Acesta este motivul pentru care ar trebui să construiești în grădina ta o mică terasă acoperită, lipită de casă. Aici vei avea umbră la amiază și vei putea amenaja un spațiu outdoor foarte util și confortabil în același timp.

Adaugă puțin confort

Amplasează o canapea pe terasă. Cu toate acestea, indiferent cât de amplă și de bine acoperită este terasa ta, o furtună cu ploaie va uda canapeaua, de aceea asigură-te că este confecționată dintr-un material rezistent la apă. Învelește-o, apoi, într-o husă moale și așază pe ea câteva perne pe care să te întinzi confortabil atunci când vrei să te relaxezi afară.

Amenajează o mică bucătărie

Nimic nu este mai plăcut decât să gătești afară, în weekend. Amenajează o mică bucătărie de vară în aer liber, însă sub acoperișul terasei. Un aragaz, un mic dulap de bucătărie și o măsuță sunt suficiente pentru a muta în aer liber toate activitățile din bucătăria din interiorul casei.

Plantează un gard viu

Nu ai nevoie de un gard metalic uriaș pentru a-ți izola grădina de privirile indiscrete ale vecinilor. Poți planta un gard viu, format din plante de diferite mărimi. În acest fel, grădina ta chiar va deveni o oază de verdeață și un loc în care te poți relaxa în voie, fără să te simți spionat de alții.

Cultivă legume

Pentru a oferi și mai multă personalitate grădinii tale, ai putea cultiva câteva rânduri cu legume. Nu trebuie să fii un agricultor experimentat și nici să petreci prea mult timp printre straturi. Trebuie doar să te joci puțin cu posibilitățile pe care le ai și, cine știe, poate vei mânca la toamnă roșii bio din grădina ta.

Pune muzică relaxantă

Muzica nu ar trebui să lipsească niciodată din grădina ta. Câteva melodii în surdină, seara sau chiar la amiază, te vor relaxa și vor oferi și mai multă personalitate întregului spațiu. Pentru asta vei avea nevoie de un mic sistem audio pe care să îl conectezi la computerul din casă. În acest fel vei deveni, cu siguranță, o gazdă perfectă pentru prietenii tăi, dar și o persoană care știe să profite la maximum de spațiul pe care îl are la dispoziție în spatele casei.

Foto: shutterstock.com/maturos1812

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply