7 soluții geniale pentru a-ți reduce la jumătate costurile cu renovarea

0

casa-renovata

Mulți proprietari așteaptă momentul propice pentru a începe renovarea locuinței, însă ce nu știu ei este că toate costurile pot crește de la lună la lună.

Renovarea locuinței este un proiect important, care îți consumă timp și bani, dar la finalul căruia vei avea satisfacția unei case ca în reviste, în care să poți spune cu adevărat că te simți ca acasă. Poate aștepți momentul potrivit să începi renovarea sau încă mai trebuie să strângi un buget consistent, însă cu cât amâni mai mult, cu atât vei plăti mai mult. Iată de ce este important să găsești perioada oportună pentru a te apuca de treabă și cum îți poți pune în aplicare planurile, astfel încât primavara să te prindă într-o casă care arată ca nouă:

Scapă de grija banilor cu o soluție avantajoasă

Indiferent cât ai încerca să-ți calculezi cu atenție cum cheltuiești fiecare bănuț, un lucru este clar: ai nevoie de un buget semnificativ pentru a-ți renova locuința. Iar până când nu strângi toți banii, nu are rost să te apuci să faci lucruri mici, pentru că vei ajunge să trăiești într-o casă aflată într-o continuă reamenajare. Vestea bună este că dacă ai pus deja deoparte o parte din buget, îți poți completa toată suma dacă iei bani de aici, unde nu e nevoie să faci ipotecă și ai suficient timp pentru a înapoia banii. După cum vezi pe site, ai la dispoziție un simulator care îți arată exact cât ar trebui să plătești pe lună, astfel încât să îți faci niște calcule exacte încă de la început.

Alege perioada ideală pentru a începe treaba

Cu toate că e mai anevoios să lucrezi la casă în lunile reci de iarnă, între ianuarie și martie este perioada perfectă pentru a începe un proiect de renovare. Pământul înghețat, ploile rare și aerul mai uscat creează condițiile favorabile pentru a săpa o fundație sau a turna ciment, dacă vrei să construiești o anexă sau să faci câteva alei prin curte. În plus, lunile de iarnă sunt mai puțin aglomerate pentru muncitori, așa că îți va fi mai ușor să obții prețuri bune sau discounturi importante la materialele de construcție, care sunt mult mai ieftine în această perioadă.

Calitatea materialelor de construcții nu este opțională

Decât să alegi niște materiale doar pentru că sunt ieftine, mai bine alegi să plătești în plus pentru lucruri rezistente, care să te țină ani buni de zile. Investiția este una de durată, iar în timp îți vei scoate banii dacă nu va trebui să scoți din buzunar pentru a face reparații în fiecare lună. Ai la dispoziție numeroase magazine online cu produse bune și mai ieftine decât în punctele de lucru ale comercianților, ceea ce înseamnă că vei obține calitate la prețuri pe care ți le poți permite și nu va trebui să mai umbli prin magazine sau să împrumuți o dubiță ca să transporți totul acasă.

Nu aștepta ca totul să se deterioreze

O spărtură micuță într-un perete se poate transforma într-o crăpătură greu de acoperit, o instalație de apă sau una electrică veche îți poate face stricăciuni costisitoare și dificil de reparat, iar un mobilier care poate fi recondiționat va fi bun de aruncat dacă aștepți până în ultima clipă. Nu numai că vei cheltui mult mai mulți bani la final, dar va trebui să depui și efort în plus pentru ca locuința ta să arate ca odinioară. Cel mai bine este îți iei grija și să rezolvi aceste mici probleme încă de prima dată când le-ai observat.

renovare

Recondiționează piesele de mobilier preferate

O încăpere poate căpăta o nouă înfățișare, dacă vopsești mobilierul într-o nouă culoare sau o reîmprospătezi pe cea veche. În plus, este mult mai ieftin să recondiționezi piesele care îți plac decât să cumperi o nouă bucătărie sau un nou dormitor. Chiar și un lucru atât de simplu precum înlocuirea mânerelor sau vopsirea dulapurilor poate schimba total felul în care arată casa ta.

Angajează muncitori doar pentru acele lucruri pe care nu le poți face singur

O renovare presupune mai multi pași și nu ai nevoie de profesioniști pentru toți. De exemplu, zugrăvirea casei este mai simplă ca niciodată acum, când găsești pe piață vopseluri de calitate și ustensilele folosite și de muncitori. Acele mici proiecte pe care le poți duce la bun sfârșit îți vor salva bugetul, chiar dacă îți va lua mai mult timp să le pui în aplicare. Păstrează banii pentru a angaja muncitori acolo unde e nevoie de experiență pentru a face o treabă bună. Schimbarea instalațiilor, a robinetelor sau a furtunurilor, instalarea unei căzi, mutarea prizelor sau repararea acestora pot fi periculoase dacă nu te pricepi, așa că este mai isteț să te lași pe mâna unor oameni care chiar știu ce fac.

costurile-renovarii

Nu te aventura în proiecte foarte complicate

Uneori, simplitatea este soluția cea mai bună pentru a avea o locuință cochetă și elegantă. Dacă ești presat de timp, bani și vrei ca totul să-ți iasă bine din prima, atunci ferește-te de proiectele foarte complicate,care presupun mai multă muncă. De exemplu, poate te-ai gândit să pictezi un perete întreg în living sau să aplici un tapet cu un imprimeu care ți-a atras atenția. Înainte să începi, analizează imaginea de ansamblu. S-ar potrivi ce vrei să faci cu designul încăperii? Ce poți face dacă la final nu arată atât de bine cum îți imaginai? Dacă este un lucru pe care ți-l doreai de mult și ești dispus să îți asumi riscurile, atunci merită să faci o încercare.

Reține că renovarea unei locuințe presupune multă răbdare și o planificare în detaliu a fiecărui cost. Cheltuielile pot crește exponențial, de la o zi la alta, dacă nu știi din start ce vrei. Un buget estimativ te va ajuta să-ți dai mai bine seama ce poți face prin casă astfel încât să te încadrezi în sumă și să nu rămâi cu nemulțumiri la sfârșit.

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Breadmaker  

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply