7 lucruri care nu trebuie să lipsească dintr-o casă de vacanță

0

Fie că ai construit din temelie o casă de vacanță, sau ai transformat casa de la țară în locul unde îți petreci sfârșiturile de săptămână și unde îți inviți prietenii, echiparea unei locuințe temporare are propriile reguli.

Nefiind un spațiu în care te afli zi de zi, o casă de vacanță îți poate oferi surprize la sosire, dacă nu ai avut grijă să instalezi, mai întâi, tot ce ar putea să îți facă șederea mai plăcută sau să iei cu tine, când pornești la drum, lucrurile de care vei avea nevoie. Sfatul este cu atât mai util, dacă locuința se află într-o zonă puțin populată, cum ar fi în apropierea plajei sau pădurilor, într-un sat nou sau cartier rezidențial proaspăt construit.

Începe prin a întocmi o listă cu tot ceea ce ar trebui să se găsească într-o casă de vacanță sau de weekend:

  1. Generatorul de curent

Unul dintre cele mai utile echipamente într-o locuință temporară, aflată nu doar în zone ușor izolate, dar chiar și în sate, unde întreruperile de energie electrică sunt frecvente și pot duce la deteriorarea altor aparate din casă. Generatoarele pot fi fixe sau portabile, cu funcționare pe baterie sau cu combustibil, sunt simplu de depozitat și oferă un grad mare de autonomie.

O altă soluție sunt panourile solare, eficiente energetic, însă, spre deosebire de acestea, generatoarele nu au nevoie de prea multă bătaie de cap pentru instalare.

  1. Ventilatorul

Nu toate casele de vacanță au instalație pentru aerul condiționat, lucru perfect justificat, având în vedere cât de puțin timp petreci aici, comparativ cu locul pe care îl numești acasă. Cu toate acestea, va fi dificil să faci față verilor din ce în ce mai toride fără un ventilator, sau chiar mai multe – de instalat în living și pe terasă.

  1. Uscătorul de păr

Îl poți lăsa aici permanent, sau, dacă nu este momentul potrivit pentru o nouă achiziție, din motive care țin de buget, nu uita să îi faci loc în bagaje aparatului pe care îl deții acasă.

  1. Fierul de călcat

Același sfat este valabil și aici, cu toate că o stație de călcat pe care să o ai în permanență în casa de vacanță este o idee mult mai bună, decât să o tot porți în bagaj.

  1. O trusă de prim-ajutor

Iată un aspect la care nu ne gândim prea des. Eventual, păstrăm în baie o sticluță cu spirt, câteva pansamente și medicamente de uz general, însă o trusă în adevăratul sens se poate dovedi mai utilă în casa de vacanță, decât în locuința permanentă, de unde ai, cel mai probabil, acces mai rapid la serviciile medicale.

  1. Rezerve de prosoape

Păstrează în această locuință un număr mare de prosoape, aceasta deoarece poți primi vizitele – anunțate sau nu – rudelor și prietenilor care vor să petreacă câteva ore sau zile mai aproape de natură. Recomandarea este valabilă și pentru lenjeriile de pat, dar și în bucătărie, unde nu ar trebui să îți lipsească un set serios de tacâmuri și ustensile.

  1. Cafeaua, ceaiul și laptele

Este de preferat să le cumperi înainte să ajungi aici, în așa fel încât să te poți instala și relaxa imediat ce ajungi la destinație, cu o ceașcă și o carte alături.

Tu cu ce ai completa lista de mai sus?

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply