7 beneficii care fac din boilerul electric alegerea potrivită pentru baia ta

1

Dintre soluțiile pe care proprietarii de case care își doresc apă caldă în permanență le au la dispoziție, boilerele electrice sunt, de multe ori, prima alegere. Motivul este numărul mare de avantaje care țin de confort, eficiență, capacitatea cilindrică și preț. Ce informații trebuie să cunoști, înainte de a instala un astfel de boiler?

Există diferite tipuri de boilere care pot asigura accesul la apă caldă într-o locuință de la sat, o casă urbană care nu este racordată la sistemul centralizat de încălzire sau acolo unde se dorește o soluție complementară altui sistem de încălzire. Cea mai cunoscută alegere o reprezintă boilerele electrice cu acumulare, care au o capacitate ce variază, de obicei, între 15  și 150 litri, însă un utilizator casnic poate alege și dintre următoarele alternative: boilerele pe gaz, cele pe ulei și boilerele care funcționează prin arderea lemnului.

Ce avantaje aduce boilerul electric

Boilerele electrice de acest tip sunt alegerea cea mai populară, dar și cea mai rentabilă – unul dintre motive fiind conectarea la priză, mult mai comodă decât utilizarea unui combustibil și fără să aducă un consum de energie ridicat. Un astfel de boiler este alimentat folosind conducta de apă rece a locuinței, din care extrage o cantitate optimă de apă, care va trece prin procesul de încălzire. Dotat cu un termostat, boilerul electric își setează singur temperatura, evitând supraîncălzirea.

Avantajele instalării în baie a unui astfel de dispozitiv, mai ales dacă locuiești într-o zonă rurală, nu sunt puține:

  • Există un foarte bun raport între capacitatea volumică a boilerului și spațiul pe care acesta îl ocupă în baie, dacă alegi varianta verticală, montată pe perete, pentru care există suficient de multe modele pe piață. Un astfel de boiler, de exemplu, are un rezervor cu capacitatea de 50 de litri și doar 368 mm, pe orizontală.
  • Alegerea unui boiler cu putere mai mare implică un timp de așteptare redus până când apa ajunge la temperatura dorită pentru baie sau duș. În plus, unele modele sunt echipate cu un sistem digital de comandă care oferă opțiuni precum setarea puterii de încălzire, a temperaturii apei calde și programarea orarului în care apa caldă este disponibilă, în funcție de nevoile din locuință.
  • Aproape toate modelele de boiler electric prezente în acest moment pe piață sunt dotate cu protecție anti-îngheț, care împiedică scăderea temperaturii sub valori de cca. 5 grade – un detaliu esențial, având în vedere iernile lungi din țara noastră.
  • Unul dintre criteriile importante în alegerea modelului ideal de boiler electric este nivelul consumului de energie. Alege unul dintre modelele care asigură o mai bună eficiență energetică – unele boilere oferă o reducere cu aproximativ 20% a consumului.
  • Datorită acumulării unei cantități mari de apă în rezervor, un boiler electric asigură un debit mare de apă, în timp ce randamentul este foarte mare, de 99%.
  • Boilerele electrice sunt ușor de montat, întreținut și reparat, permițând instalarea în orice cameră în care se poate asigura accesul la conducta de apă rece, nu doar în baie – de exemplu, în magazii și bucătării.
  • Prețul și costul de montaj al unui boiler electric sunt mai avantajoase decât în cazurile modelelor pe gaz.

În funcție de magazin, de capacitate și de modelul ales, prețul unui boiler electric poate varia foarte mult, începând cu 200 de lei – pentru un rezervor de 15 de litri sau 306 lei – pentru unul de 30 de litri și 3920 lei, în cazul unui rezervor cu capacitatea maximă, de 500 de litri. Costul unui boiler electric cu capacitate medie, de aproximativ 100 de litri, poate ajunge la 900 -1000 lei.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: 7 beneficii care fac din boilerul electric alegerea potrivită pentru baia ta | Club Oferteproprietari.ro

Leave A Reply