5 sfaturi esențiale pentru ca renovarea casei să meargă ca la carte și să dureze puțin

0

Dacă vrei ca lucrările de renovare să dureze puțin și să fie de calitate, trebuie să ții cont de sfaturile profesioniștilor. Urmează-le și totul va merge strună.

Renovarea casei presupune o organizare minuțioasă și o planificare atent făcută, dacă îți dorești ca lucrările să se termine repede și rezultatele să fie îmbucurătoare. Indiferent de bugetul pe care îl ai și de complexitatea lucrărilor, câteva principii sunt esențiale. Iată care sunt sfaturile profesioniștilor în construcții pentru o renovare ca la carte:

  • Începe cu materialele. Cum alegi furnizorii și la ce trebuie să acorzi o atenție sporită

Majoritatea persoanelor încep renovarea gândindu-se la finisaje sau reamenajări, însă primul pas ar trebui să fie materialele de construcție necesare. Ne referim la materiale precum ciment, var, amorsă, vopseluri și ustensile necesare pentru ele. Sfatul profesioniștilor este să găsești un singur furnizor pentru absolut toată lucrarea. În felul acesta economisești foarte mult timp, energie și scutești unele cheltuieli. Când cumperi toate lucrurile necesare din același loc ele ți se aduc toate odată, așa încât nu există sincope în proces și ai toate lucrurile necesare la dispoziție.

Alegerea furnizorului trebuie făcută în funcție de gama de produse – cu cât mai multe, cu atât mai bine, dar și de calitatea lor. Un exemplu de furnizor de materiale care îți pune la dispoziție absolut tot ce ai putea avea nevoie pentru renovare este magazinul Arabesque. Este un furnizor cu care lucrează de regulă profesioniștii sau firmele cu lucrări de anvergură, așa că se dovedește o alegere mai mult decât potrivită și pentru o lucrare mai mică, precum renovarea unei locuințe.

  • Planifică ordinea lucrărilor. Cu ce trebuie să începi

Nu începe nimic fără să faci un plan. Dacă ai nevoie, de pildă și de refacerea instalației electrice, cu ea trebuie să începi, pentru că presupune spargerea pereților. Mai mult decât atât, dacă știi că ai probleme cu țevile, e bine să le rezolvi pe toate înainte de renovare, pentru a nu-ți provoca daune după ce ai încheiat lucrările. Nu este nimic mai frustrant decât să îți pui locuința la punct, să închei renovările și la puțin timp după aceea să ai parte de o inundație. Ia în calcul aceste lucruri, ca să eviți surprizele neplăcute.

  • Stabilește de la bun început chiar și ultimele detalii

Poate că atunci când casa este în plină renovare nu îți stă gândul la detalii precum bateriile de la chiuvetă sau clanțele de la uși. Par lucruri mărunte, pe care le vei lua în calcul spre finalul lucrărilor, nu-i așa? Ei bine, aceste detalii pot să presupună cheltuieli destul de mari dacă le pui cap la cap, așa că atunci când îți faci lista cu cele necesare ele trebuie incluse neapărat în plan de la bun început.

  • Nu porni lucrările înainte să stabilești un buget

Strâns legat de sfatul de mai sus este și principiul legat de stabilirea bugetului. Este un pas esențial când ai de achiziționat o mulțime de lucruri. Stabilește un buget foarte clar în care trebuie să te încadrezi, cu siguranță nu îți dorești să rămâi cu locuința pe jumătate renovată, din cauză că nu ți-au ajuns banii. Dacă ai ajuns la concluzia că bugetul pe care îl ai nu îți va ajunge pentru toată lucrarea, începe cu lucrurile esențiale și lasă pentru mai târziu detaliile de finețe – obiecte de mobilier sau cele a căror înlocuire nu va presupune eforturi foarte mari.

  • Analizează opțiunile pe care le ai în ceea ce privește mâna de lucru. Care este cea mai avantajoasă variantă

Când vine vorba despre persoanele care vor lucra la renovarea locuinței tale, ai la dispoziție fie meșteri recomandați de prieteni sau familie, fie o firmă specializată în renovări. Desigur, în ambele cazuri există avantaje și dezavantaje. Sfatul profesioniștilor este să apelezi la o firmă, chiar dacă este mai scump.

Dacă alegi o firmă, vei primi un termen fix pentru finalizarea lucrărilor, precum și despăgubiri în cazul în care ele sunt întârziate. De asemenea, firma îți va oferi și o garanție, deci ai siguranța că, dacă ai probleme, ele îți vor fi rezolvate pe cheltuiala firmei.

Plănuiești o renovare? Tu cum ai organizat lucrările și ce pași crezi că sunt esențiali pentru un rezultat ca la carte?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply