5 sfaturi de urmat inainte de a achizitiona un apartament în București

0

Fiecare intre noi își dorește să locuiească într-un spațiu cochet și confortabil, care să atragă prin detaliile vizuale, prin proximitatea față de locul de muncă și de locurile unde au loc principalele activități ale vieții și prin micile detalii.

Misiunea de a găsi acest spațiu este una destul de dificilă, mai ales în București, unde un apartament de 2 camere este foarte costisitor și poate să vină la pachet cu o mulțime de probleme. Tocmai de aceea, înainte de a achiziționa o locuință de acest fel este bine să ții cont de câteva sfaturi utile. Deși majoritatea acestor sfaturi sunt simple și ușor de intuit, foarte mulți viitori proprietari se lasă purtați de val atunci când fac o nouă achiziție și uită de ele.

Care sunt cele 5 sfaturi pe care ar fi bine să le iei în calcul?

  1. Caută un cartier rezidențial construit recent. Construcțiile noi respectă mult mai bine nevoia de confort și de spațiu și reușesc să aibă o compartimentare cât se poate de interesante. Pe lângă asta, achiziția unui apartament rezidențial poate să însemne și vecini tineri, rezistența mai mare a construcțiilor și o serie de alte facilități. Evident, nu toate cartierele rezidențiale au calitatea pe care și-o doresc cumpărătorii, așadar, acordă atenție tuturor detaliilor.
  2. Asigură-te că ai acces la mijloace de transport în comun. Foarte mulți bucureșteni se bazează pe mașină, însă atunci când traficul este unul infernal, transportul în comun, cum ar fi tramvaiele cu linie expresă sau metroul, este mult mai apreciat. Cu cât ai mai multe posibilități de transport, cu atât este mai bine.
  3. Cunoaște viitorii vecini. De cele mai multe ori, problemele într-un cartier rezidențial din București nu apar din cauza construcției sau din alte cauze comune. Acestea sunt cauzate de neînțelegeri între vecini. Tocmai de aceea, este bine să îți cunoști toți vecinii înainte de a semna un contract de achiziție. Nu îi vei putea cunoaște bine, însă vei avea o primă impresie, care contează foarte mult.
  4. Asigură-te că ai loc de parcare. Chiar dacă nu ai o mașină, trebuie să ai un loc d parcare. Parcarea este o problemă serioasă pentru locuitorii din București, care nu mai găsesc locuri în care să își lase mașina. Dacă ai un loc de parcare, chiar dacă nu îl folosești îl poți închiria iar câștigurile sunt destul de mari.
  5. Fă o plimbare prin cartier. Chiar dacă totul sună cât se poate de bine, este bine să cunoști zona în care urmează să te muțl. Fă o plimbare prin cartier în care să descoperi magazinele din apropiere, frizeriile și alte servicii de acest fel, instituțiile cele mai apropiate, cabinetele medicale, parcurile și locurile de joacă pentru copii. Toate sunt elemente care contează și care pot sa decidă, ulterior, calitatea vieții.

Odată ce ai descoperit că totul este în regulă, poți semna un contract, însă chiar și în acest punct trebuie să acorzi o atenție maximă la detalii. Citește de mai multe ori contractul pentru a te asigura că nu sunt clauze ascunse în el. De asemene, încearcă să pui toate întrebările pe care le ai, în așa fel încât să scapi de nelămuriri. Achiziția unei case trebuie să fie făcută în cunoștință de cauză, așadar, nicio întrebare nu este deplasată.

pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply