5 piese de mobilier superbe pe care orice începător le poate construi foarte simplu acasă

0

Cu puțină îndemânare, oricine își poate construi singur câteva piese-cheie de mobilier, indiferent că vorbim de mobila pentru bucătărie sau de cea pentru dormitor.

Oricât de puțină experiență ai avea, să asamblezi un dulap de bucătărie este mai ușor decât crezi. Iar pe măsură ce prinzi încredere, poți încerca și piese mai complexe, precum un colțar de bucătărie sau un șifonier pentru dormitor.

Avantajele sunt costurile mult mai reduse, dar și garanția că știi exact ce materiale și ce substanțe sunt folosite în fabricarea pieselor, precum și faptul că le poți modela și vopsi exact așa cum îți dorești. Am căutat și am găsit 5 modele de mobilă simplu de construit, pe care o poți asambla ușor chiar la tine acasă.

Ce trebuie să știi înainte:

Cele mai utilizate materiale în fabricarea mobilierului sunt PAL-ul, care este mai ieftin și mai ușor de prelucrat și manevrat, și MDF-ul, folosit mai ales pentru mobilierul masiv, mai scump și dificil de folosit pentru a-ți construi singur piesele.

Noi îți recomandăm să alegi aceste plăci de PAL Kronospan care, după cum vezi, este foarte accesibil ca preț și îți permite să îți exersezi mâna de lucru mai bine, pentru că este ușor, îl tai mai repede și nu ai nevoie de multe detalii de finețe pentru a-l asambla.

Ce poți construi singur:

Un raft poate oferi spațiu în plus pentru depozitare, dar și acoperă foarte bine locurile goale din casă, fără să ocupe mult spațiu. Raftul este cel mai simplu obiect pe care îl poți construi. Alege plăcile de pal, vopsește-le în culoarea dorită, apoi fixează pe perete un suport metalic ajustabil, astfel încât să poți poziționa plăcile la distanțele dorite. Acestea se vor prinde de suport cu ajutorul unor șuruburi.

Patul este un alt obiect ușor de realizat, iar avantajul este că îl poți face exact pe dimensiunile de care ai nevoie, fără să mai apelezi la firmele care fabrică mobilier pe comandă. Urmărește clipul de mai jos pentru a vedea pașii pe care trebuie să îi urmezi ca să îți construiești un pat mare și comod.

Pentru o măsuță de cafea ai nevoie de o placă de lemn de forma și dimensiunea dorite. Picioarele mesei pot fi realizate și din lemn, însă mai simplu este să îi pui un cadru metalic special creat pentru asta. Masa va căpăta astfel mai multă stabilitate, iar ție îți va fi mai ușor să o asamblezi. Dacă vrei o piesă specială de mobilier, pune o bucată de sticlă deasupra mesei, iar sub ea articole din reviste, fotografii sau o pictură.

Un raft de bucătărie pe care să poți agăța cănile va arăta foarte șic și va imprima un aer modern bucătăriei tale. Îți recomandăm să fixezi plăcile între ele cu ajutorul unor cuie, pentru ca raftul să capete un aspect vintage.

Pentru o canapea de bucătărie, pentru living sau de folosit pe terasa ai nevoie de un cadru din lemn de dimensiuni mari, pe care să poți suprapune apoi un cadru realizat în funcție de numărul de persoane pentru care este gândită piesa. Vopsește-o într-o culoare puternică, pentru a maximiza efectul.

Care dintre aceste piese de mobilier crezi că ar fi cel mai simplu de construit?

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Africa Studio, Brit.co   

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply