5 metode simple de a descuraja spargerea casei

0

Din ce în ce mai mulți români petrec ani în șir lucrând peste hotare cu scopul de a strânge resursele pentru a-și contrui casa visurilor lor în România. Însă, în timp ce aceștia sunt plecați, casa nelocuită pe care au clădit-o cărămidă cu cărămidă este o țină ușoară pentru hoți. Inspectoratul General al Poliției anunță că aproximativ 80 de locuințe sunt sparte în fiecare zi la nivel național, în creștere față de anii trecuți. Din acest motiv, trebuie să îi asiguri casei tale o securizare cât mai performantă, care să sperie și să alunge orice hoț. Iată ce poți face pentru a proteja casa:

  • Încuie ușile și ferestrele când pleci de acasă

Cel mai logic este să încui toate ușile și ferestrele când pleci de acasă, în special dacă pleci pentru o perioadă mai lungă de timp. Însă această măsură nu va fi de mare ajutor dacă nu arunci o privire asupra ușilor și ferestrelor. Inspectează-le cu atenție pentru a vedea care le sunt slabiciunile, oferind atenție deosebită încuietorilor. Cu cât sistemul de închidere este mai complex, cu atât este mai sigur. Dacă este cazul, schimbă ușile cu unele mai rezistente. Spre exemplu, ușile glisante sunt cel mai ușor punct de acces pentru tâlhari. Înlocuiește-le cu unele din lemn masiv sau, de preferat, din metal. Pentru porțile de la garaj, o soluție ar fi un sistem electric, porțile fiind mult mai rezistente.

  • Instalează un sistem de monitorizare

Mulți infractori se vor speria de prezența camerelor de filmat și vor renunța de la bun început la orice tentativă de a intra în casă. Totuși, în cazul în care prezența camerelor nu îi va speria, ele vor înregistra fiecare mișcare și vor ajuta poliția să repereze și să prindă vinovații, iar tu vei avea toate șansele să îți recuperezi o mare parte din obiectele furate, dacă nu chiar pe toate. Un kit de supraveghere video profesional, cu transmisie live pe internet și telefon și infraroșu pentru filmare pe timp de noapte te ajută să prinzi intrusul în timp util. Si bonus, rezoluția premium poate surprinde perfect trasăturile oricărei persoane care încearcă să-ți treacă pragul, oferind dovezi de necontestat.

  • Depozitează lucrurile de valoare într-un loc sigur

Nu lăsă bijuteriile și banii la saltea sau pe un raft, dacă intenționezi să lipsești de acasă câteva luni bune. Cea mai bună soluție este instalarea unui seif cu cifru, în care să ascunzi toate obiectele de mare valoare. Astfel, în cazul în care ești victima unei spargeri, hoții nu vor putea ajunge la cele mai valoroase obiecte din casă.

  • Nu lăsa lucruri de valoare prin curte

Orice obiect de valoare lăsat la întâmplare prin curte va atrage privirile curioase ale hoților. Spre exemplu, oricine poate lua cu ușurință o bicicletă sau un scuter din curte, dacă acestea nu sunt încuiate. De asemenea, nu lăsa la vedere cutiile unor electronice scumpe. De exemplu, ai cumpărat într-un final acel smart tv uriaș pe care ți-l doreai de ceva vreme, iar cutia ai proptit-o undeva prin curte. Oricine o va vedea va ști că poate găsi acel televizor la tine în casă și ar putea fi tentat să și-l însușească.

  • Nu lăsa posibile ascunzători prin curte

Pomii și tufele din grădina ta trebuie întretinute constant, pentru a nu oferi intrușilor paravanul ideal, care i-ar proteja de ochii vecinilor sau, mai rău, de camerele tale de supraveghere. Taie periodic crengile prea înalte ale copacilor și tufele foarte stufoase de care s-ar putea folosi hoții.

Poți să implementezi toate aceste tehnici sau poți doar să combini câteva dintre acestea, în funcție de ceea ce necesită casa ta. Important este să te asiguri că ai făcut tot ceea ce ți-a stat în puteri pentru a-ți apăra proprietatea și a sta liniștit când nu ești acasă.

 

 

Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply