5 lucruri de luat în considerare când renovezi

0

Dacă anul acesta ți-ai îndeplinit visul de a avea propria locuință, felicitări! Pe lângă investiția financiară, ai trecut cu brio și printr-un proces care a inclus cercetarea de vânzări apartamente în București, cunoașterea pieței, vizite în blocurile din zonele vizate.

În cazul în care urmează un proces de renovare, cu siguranță vei depune eforturi pentru ca noua ta căsuță să arate așa cum ți-ai imaginat întotdeauna. Ține cont că procesul poate fi unul dificil și de durată mai lungă decât ai fi crezut inițial. Câteva sfaturi te vor ajuta pentru ca renovarea să aibă ca rezultat un spațiu confortabil, primitor, un loc căruia să îi spui cu drag acasă.

  1. Setarea unui buget realist

Cu siguranță dacă nu ai mai renovat apartamente nu cunoști prețurile în materie de saci de ciment, glet, adezivi, plăci de faianță sau gresie. O mulțime de materiale la care nici nu te-ai fi gândit intră în costul final al renovării. Este greșit să estimezi costul fără să întrebi, fără să te documentezi, să crezi că nu poate fi mai mult de suma X. Stabilirea unui buget și a priorităților, te vor ajuta să nu rămâi cu renovarea pe jumătate făcută.

  1. Modele variate în materie de finisaje

Alocă-ți timp suficient pentru a căuta gresie, faianță, parchet. Modelele sunt variate, astfel că îți vei putea pune în practică toate ideile. Dacă îți dorești faianță în baie în culori tari sau gresie care imită cu fidelitate parchetul, toate aceste opțiuni pot fi realizate datorită unei game diverse.

  1. Senzația de mai mult spațiu

În cazul în care ai o baie mică, optează pentru gresie și faianță albă sau crem, așadar culorile deschise au puterea de a arăta un spațiu mai mare. Pereții sunt luminoși, strălucitori, induc percepția de spațiu deschis, ajută la maximizarea efectului de lumină naturală. De cealaltă parte, culorile întunecate tind să absoarbă lumina, făcând o cameră să pară mai mică.

  1. Înoirea sistemului de electricitate

Sunt persoane care uită să ia în considerare instalația electrică atunci când renovează, dat fiind faptul că oricum este ascunsă, dar și costisitoare. Este necesar să te asiguri cu un electrician că totul este în ordine. De asemenea, poate dorești noi prize.
În cazul unui bloc vechi, refacerea instalațiilor electrice ar trebui să reprezinte prima acțiune, în special pentru că astăzi nevoile de consum electric sunt mult diferite.

  1. Mobila care să se încadreze perfect

Probabil partea cea mai așteptată de tine este momentul în care poți să aduci în noua ta căsuță mobila. Este important să măsori cu atenție camerele înainte de a merge la cumpărături, astfel încât să nu ai surpriza de a avea o canapea uriașă în living.
Mobila de bucătărie o poți alege modulară, astfel încât să îți fie mai mult decât ușor să mobilezi atât un spațiu mare, cât și unul mic.
Sursa foto: Wallpaperscraft.com
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply