5 investitii pentru locuinta ta care se vor dovedi extraordinar de eficiente

0

Fiecare dintre noi viseaza sa locuiasca intr-un spatiu elegant, generos, calduros, confortabil si eficient, in care facturile lunare sa nu reprezinte o povara extrem de mare. Pentru a atinge toate aceste criterii, este necesar ca orice gospodar sa investeasca la inceput. Sunt unele modificari inteligente pe care le poti face pentru casa ta, care te pot ajuta pe termen mediu si lung sa reduci facturile lunare si iti vor oferi satisfactia de a trai intr-un spatiu modelat pe gustul tau.

5 investitii pentru locuinta ta care se vor dovedi extraordinar de eficiente:

  1. Rezolva problema incalzirii

Orice proprietar cauta sa aiba o casa calduroasa si o factura cat mai redusa cu putinta, dar pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa iei in calcul unele schimbari pentru locuinta ta. Rezolva problema incalzirii, dar si pe cea a facturilor mari prin achizitia unui boiler electric. Extrem de flexibil de montat, acesta nu va trebui pozitionat langa un spatiu de ventilatie, motiv pentru care il poti ascunde usor intr-o mica anexa. Cea mai recomandata locatie pentru un boiler electric va fi langa baie sau bucatarie, pentru a face o economie si mai mare. Chiar daca vei alege sa-l montezi la vedere, acesta este foarte silentios si nu va reprezenta niciun deranj pentru tine si familia ta.

  1. Ce nu trebuie sa lipseasca din izolatia podului

O izolatie mai buna pentru podul casei tale va insemna mereu o eficienta mai mare pentru casa ta si, in concluzie, facturi mai mici la caldura. Potrivit publicatiei americane Investopedia, specializata in renovari eficiente de locuinte, o izolatie corecta a podului se va amortiza garantat in timp. Singura conditie este ca podul sau mansarda casei tale sa fie izolata folosind vata minerala.

  1. Pune-ti parchet din lemn masiv in casa

Parchetul din lemnul masiv este una dintre cele mai indicate imbunatatiri pe care le poti aduce locuintei tale. Va izola excelent casa, este foarte usor de curatat, nu retine praful si nici nu iti va provoca probleme cu mucegaiul pe viitor. Mai mult, atata timp cat este intretinut corect, parchetul din lemn masiv te va tine toata viata.

  1. Schimba usa de la intrare

Nu poti avea o casa eficienta din punct de vedere al incalzirii, daca usa de la intrare nu se mai inchide ermetic. Din cauza uzurii, aceasta poate fi o problema in perioadele reci ale anului. Aceeasi regula se aplica si in cazul ferestrelor din locuinta, dar si de la mansarda. Ramele si sistemul de inchidere pot avea de suferit in timp, asa ca obisnuieste-te sa le verifici din cand in cand.

  1. Placaje exterioare pentru peretii casei tale

Dincolo de avantajul protectiei suplimentare pentru peretii exteriori ai locuintei tale, placajele vor avea si un rol decorativ, pentru o casa mai eleganta.

Costul mai redus al facturilor pentru intretinerea casei tale nu poate fi obtinut fara o investitie initiala minima. Alege inteligent solutiile care iti pot fi de folos in locuinta si care te vor ajuta pe termen lung.   

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: wavebreakmedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply