5 idei de design interior pentru locuințele cuplurilor romantice

0

Ferroli@CasaluxCuplurile romantice au la dispoziție o serie întreagă de opțiuni cu privire la modalitățile de decorare a locuinței lor.

Designul interior al unei case este mai important decât ai putea crede. El este, în același timp, influențat de personalitatea locatarilor și poate, în egală măsură, să influențeze gândurile și sentimentele acestora.

Iată câteva idei de design interior, foarte ușor de pus în practică, pentru locuințele cuplurilor romantice:

Un șemineu pe lemne

Șemineele au fost și vor rămâne simboluri ale romantismului și ale serilor de iarnă, când membrii familiei sau partenerii de cuplu se adună în fața focului și petrec împreună clipe minunate de relaxare. În prezent, casele nu mai sunt dotate cu sobe „de modă veche” decât în mediul rural. În mediul urban, însă, soluția vine din partea șemineelor dotate cu ușă de alimentare cu geam din sticlă termorezistentă, care oferă siguranță în folosirea produsului și permite vizualizarea permanentă a flăcării. În plus, pe lângă funcția estetică și cea de încălzire, un astfel de șemineu poate fi folosit și în scop culinar, pentru copt pâine, plăcinte sau carne și arată precum aceste seminee foarte frumoase, care se potrivesc în orice locuință.

Florile sunt indispensabile

O echipa de cercetători a studiat, timp de 10 luni, legătura dintre flori şi gradul de satisfacţie a oamenilor. Oamenii de ştiinţă au pus accent pe răspunsurile emoţionale şi comportamentale ale persoanelor atunci când primesc flori, conform growerdirec.com. Studiul a demonstrat şi faptul că oamenii care primesc sau îşi cumpără flori le aşază în încăperile în care primesc musafirii. Florile devin, astfel, un simbol al dărniciei şi al ospitalităţii.

„Florile generează emoţii pozitive în sufletele celor care intră într-o încăpere. Acum, ştiinţa a demonstrat nu doar că florile ne fac mai fericiţi pe termen scurt, ci ne îmbunătăţesc şi starea emoţională generală”, a declarat Dr. Haviland-Jones, specialistul care a coordonat studiul citat.

Un alt studiu comportamental, numit „The Home Ecology of Flowers Study” şi coordonat de specialistul Nancy Etcoff de la Harvard Medical School, a demonstrat importanţa florilor în propria locuinţa, conform catkingardens.ca.

Cercetătorii au demonstrat că:

  • Florile influenţează starea de compasiune. Participanţii care locuiau într-o casă cu flori proaspete erau mai predispuşi la compasiune şi bunătate faţă de ceilalţi.
  • Florile elimină anxietatea. După ce au împodobit casa cu flori, oamenii au manifestat o atitudine pozitivă şi mai relaxantă decât înainte.
  • Florile oferă energie, fericire şi entuziasm. Oamenii care deţin flori în propria casă sunt mai fericiţi, mai entuziaşti şi mai energici la locul de muncă.

Rafturi cu amintiri

Din livingul cuplurilor romantice nu ar trebui să lipsească rafturile cu amintiri și cărți. Pe lângă operele literare preferate de locuitorii casei, suvenirurile și darurile pe care cei doi parteneri și le-au făcut reciproc pot fi expuse pe rafturi, fapt ce va oferi un plus de romantism locuinței și mult mai multă personalitate întregii încăperi. Nimic nu trebuie ales la întâmplare, căci fiecare lucru spune ceva despre locatari.

Perne colorate și foarte moi

Pernele colorate au un dublu rol în orice încăpere. Ele sunt elemente decorative foarte ieftine și frumoase și sunt ideale și pentru clipele de relaxare, indiferent dacă sunt așezate pe canapeaua din living sau pe patul din dormitor.

Mai multe surse alternative de iluminat

Evitarea folosirii sursei principale de iluminat, precum lustra, și optarea pentru sursele alternative, precum veiozele de cameră, reprezintă unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru crearea unei atmosfere calde și relaxante. În plus, nici lumânările nu ar trebui să lipsească din casă, însă trebuie așezate strategic, pe măsuța de cafea din living și în apropierea unor obiecte decorative care au un puternic impact emoțional asupra locatarilor.

Atenție la mirosuri!

Mirosul dintr-o casă are un puternic impact emoțional, chiar dacă îi influențează pe locatari în mod inconștient. În plus, dormitorul trebuie să poate un miros specific. Recomandăm, astfel, folosirea a două parfumuri: unul pentru dormitor, iar celălalt pentru restul casei.

(P) Articol realizat împreună cu ferroli.ro

Foto: shutterstock.com/Isara Kaenla

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply