5 greșeli de renovarea a locuinței care trebuie evitate cu orice preț

0

Să iei un baros și să dărâmi bucătăria veche și plină de grăsime, în care nu te mai simți de mult în largul tău, poate fi o idee tentantă. În realitate, însă, un proces de renovare presupune mult efort, dedicare și un plan bine pus la punct.

Să renovezi total baia și să transformi o cameră în dulap poate părea un plan simplu și ușor de implementat. Asta dacă nu cumva te trezești în mijlocul procesului de renovare că trebuie schimbată toată țevăria, iar tu deja ai cheltuit bugetul pe încălzire prin pardoseală, o cadă vintage și dulapuri cu lumină încorporată.

Așadar, atenta planificare este cheia succesului în proiectele de renovare a casei. Designerul de interior Nicole Fuller, contactat de cei de la Vogue, îți dezvăluie care sunt cele mai comune greșeli de renovare, dar și ce să faci pentru a le evita.

A cheltui prea mult pe lucrurile nepotrivite

Dacă ții neapărat sa investești mai multi bani pe accesorii pentru bucătărie sau baie, trebuie să echilibrezi cumva cheltuielile. Asta nu înseamnă să renunți cu totul la achiziționarea unor elemente de detaliu, care pot face diferența într-o casă nou renovată. Imaginează-ți cum ar fi să ai pereții albi-lună și întrerupătoare murdare și îngălbenite de timp. Mai ales când soluția este una foarte simplă și la îndemâna oricui. Dacă nu ai descoperit încă această ofertă de intrerupatoare, este timpul să te pui la curent cu noutățile. La fel, nu investi foarte mult într-un perete decorat cu un frumos tapet din mătase sau bambus, numai pentru a instala parchet laminat în locul variantei mult mai elegante a lemnului lăcuit.

A ignora complet camerele pe care le folosești cel mai des

Adesea oamenii nu investesc în cele mai importante camere din casă, cum ar fi bucătăria sau livingul. Este important să acorzi o atenție deosebită acestor spații și să incluzi în procesul lor de renovare elemente de ultimă generație, care să crească valoarea locuinței tale. Numai atunci când aceste spații sunt în perfectă stare, trebuie să treci la alte camere, precum dormitorul sau biroul.

A ignora complet băile

Renovările în baie trebuie să includă și o revizie completă a țevăriei. Apoi, gresia, care tinde să crape în timp, trebuie înlocuită cu ceva modern și tineresc, pentru ca valoarea locuinței tale să crească. Alege un stil simplu și ușor de implementat, cu elemente practice, simplu de folosit și întreținut.

A uita complet de renovarea curții

Designul exterior al casei și cel al curții ar trebui să se potrivească cu interiorul. Cu alte cuvinte, acesta ar trebui să joace rolul unei prefețe și să seteze atmosfera din locuința ta. Este important ca elementele de design exterior alese să fie plăcute și să pună în valoare construcția. Poți lucra cu un profesionist, care te poate ghida să faci cele mai bune alegeri pentru proprietatea ta.

A alege o echipa de muncitori fără să te documentezi bine înainte

Trăim în România. Nu uita niciun moment acest lucru. Nu lucra cu muncitori necalificați sau despre care nu știi din surse sigure că sunt serioși. Poți ajunge să depășești cu mult bugetul și să nu fii mulțumit nici de rezultatul final. Dacă există această posibilitate, roagă-i pe muncitori să-ți arate case la care au lucrat în trecut, ca o garanție că oferă servicii de calitate. Iar pentru proiecte de renovare mari, lucrează cu un designer și cu un arhitect, dacă vrei ca lucrurile să iasă perfect.

Mai știi și alte greșeli comune legate de renovarea caselor?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply