5 detalii superbe și mici, dar cu efect spectaculos asupra casei tale

0

Se spune că frumusețea stă în micile detalii, iar acest lucru este valabil și când vine vorba despre aspectul locuinței tale.

Ai ales mobilierul cu cea mai mare grijă pentru culori și design, ai zugrăvit impecabil toată casa și ai decorat-o astfel încât să simți din plin că te reprezintă. Cu toate acestea, simți că lipsește ceva și că locuința ta nu arată la fel de bine precum cele din revistele de design interior. Este posibil să nu fi luat în calcul unele detalii legate de finisaje sau de amenajare. Acestea sunt adeseori ignorate sau lăsate pe finalul unui proiect de design, însă efectul lor asupra unei locuințe este neașteptat de mare.

Ocupă-te de finisarea perfectă a parchetului

Parchetul este cel mai utilizat material pentru placarea podelelor din living sau din dormitor. Indiferent că preferi parchetul laminat sau cel masiv, cu aspect mat, camera va părea incompletă fără montarea unor astfel de accesorii superbe, care costă mai nimic, dar care finisează perfect încăperea și atrage atenția oaspeților tăi. Însă marea dilemă vine atunci când trebuie să alegi culorile pentru accesorii. Ideal, acestea ar trebui să fie cu o nuanță mai închisă decât cea a parchetului, dar dacă vrei să mergi la sigur, optează pentru unele albe, care se potrivesc oricărui stil.

Înlocuiește prizele și întrerupătoarele clasice cu unele de culoare gri

Prizele și întrerupătoarele albe, clasice, fabricate din plastic nu aduc nicio valoare estetică locuinței tale. Iar dacă albul nu este culoarea predominantă în casa ta, acestea vor arăta ca și când ar face parte din alt film. Găsești în magazinele de bricolaj și prize sau întrerupătoare de culoare gri-metalizat, ce-i drept, mai scumpe, dar care se potrivesc oricărui tip de design și al căror aspect elegant poate schimba puțin din aerul oricărei încăperi.

Alege galeria potrivită pentru draperiile tale

Un accesoriu adeseori ignorat în amenajarea locuinței este galeria pentru draperii. Aleasă greșit, aceasta poate strica tot farmecul perdelelor și chiar al întregii încăperi. Șinele și galeria pentru draperii au rolul unui element decorativ, așa că ele trebuie alese ținând cont de stilul de amenajare din locuința ta. De exemplu, un design clasic, rustic sau de inspirație scandinavă cere niște galerii din lemn, în timp ce galeriile metalice sau din fier forjat se potrivesc unui stil vintage sau industrial. Un design modern sau minimalist va arăta cel mai bine cu galerii din inox, dar și materialele cu aspect mat vor da un farmec aparte draperiilor tale.

Instalează un corp de iluminat cu rol decorativ

Dincolo de necesitatea unui iluminat corect, care să pună în valoare designul locuinței și să nu îți obosească vederea, corpurile de iluminat pe care le alegi pot avea și rol decorativ. Un abajur de mari dimensiuni instalat în camera de zi va fi admirat de toți invitații tăi, va adăuga personalitate și volum încăperii și va deveni un element de tip „statement” în camera ta de zi. Poti instala și câteva spoturi luminoase, plasate strategic, sau o lumină de accent deasupra unui tablou, astfel încăt să evidențiezi acele decorațiuni de care te simți mândru.

Dă o față nouă caloriferelor din casă

Caloriferele noi arată toate la fel: câțiva elemenți metalici, de culoare albă, pe care îi ascunzi de obicei sub draperii. Însă este suficient să revopsești caloriferele într-o culoare puternică pentru a obține un efect „wow”. Cel mai bun moment pentru aceasta operațiune este primăvara, când nu mai utilizezi centrala, iar caloriferele sunt mereu reci. Pentru ca efectul să dureze, alege o vopsea specială, care să nu emane mulți vapori periculoși când caloriferele se vor încălzi, spre final de toamnă, și care să le dea acestora un aspect interesant și vesel.

Tu ai ținut cont de aceste detalii în amenajarea casei tale? Care ți se pare cel mai important?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Breadmaker

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply