4 soluții rapide pentru situații de urgență în gospodărie, pe timpul iernii

0

Pentru gospodari, iarna este un sezon care prezintă provocări în fiecare an. Niciodată nu poți anticipa la ce reparații te-ai putea înhăma în cele mai friguroase zile din an. Tocmai din acest motiv, este foarte important ca orice gospodărie să fie pregătită pentru orice orice problemă apărută pe timpul iernii. Sunt câteva soluții rapide care te-ar putea scoate din necaz până la găsirea unei variante permanente de rezolvare.
4 soluții rapide pentru situații de urgență în gospodărie, pe timpul iernii:

  1. Acoperiș cu probleme

Un acoperiș prin care se infiltrează apa este ultimul lucru pe care orice gospodar ar vrea să-l aibă pe cap în zile de viscol și ninsori abundente. Ideal ar fi ca acoperișul să fie verificat cu atenție încă dinainte de prima zăpadă, însă în cazul în care apare un necaz neprevăzut, există soluții rapide și eficiente. Din trusa ta de scule nu trebuie să lipsească unul dintre aceste aparate de sudura, cu care poți efectua reparații rapide, până când vei reuși să găsești un meseriaș care să rezolve permanent această problemă. Dacă sesizezi pete pe tavan sau pereți, iar țiglele de pe casă se desprind ușor, poți interveni până ca problema să se înrăutățească.

  1. Căderi masive de zăpadă

Gerul, viscolul și ninsorile abundente vor fi cu siguranță motive de îngrijorare. În primul rând, plantele din grădină trebuie protejate înainte de venirea primei zăpezi. O suflătoare de frunze cu tăietor de crengi te va ajuta să scapi de frunzele uscate din curte și să le transformi mai ușor în acel compost pe care trebuie să-l pui la rădăcinile plantelor din grădină ca să nu înghețe pe timpul iernii. Magazia casei tale trebuie să fie dotată și cu cel puțin o lopată specială pentru zăpadă. Fără așa ceva îți va fi infinit mai greu să eliberezi căile de acces din curte.

  1. Pene de curent

Iarna, penele de curent reprezintă una dintre cele mai des întâlnite probleme în multe zone urbane sau rurale ale țării. Pentru încălzirea locuinței, dar și pentru alimentele pe care le ții la rece, un astfel de eveniment poate fi extrem de neplăcut. Tocmai din acest motiv este recomandat să ai mereu la dispoziție un generator de curent, care îți poate fi de folos pe termen scurt, cel puțin până când autoritățile reușesc să intervină în zonă și să pună pe picioare sistemul electric. De asemenea, obișnuiește-te să ai mereu la îndemână lanterne, baterii și alimentatoare externe pentru telefoanele din casă.

  1. Zile geroase

Dincolo de disconfort, gerul poate veni la pachet și cu probleme pentru sănătatea ta. Pentru zilele extrem de friguroase din iarnă, e important să ai mereu la dispoziție termosuri cu ceai, pături electrice și să te asiguri că toate ușile și geamurile din casă se închid ermetic. O casă izolată termic corespunzător va face diferența între o iarnă ușoară și una de coșmar pentru tine și familia ta.
Cu câteva măsuri de precauție și un inventar făcut din timp cu lucrurile de care ai nevoie pe timpul iernii, sărbătorile acestui anotimp vor fi mult mai relaxate.
 
Sursă foto: Shutterstock / Copyright Robsonphoto

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply