4 lucruri pe care trebuie să le cumperi când te muți de la bloc la casă

0

Tot mai mulți români vor să lase în urmă agitația orașului și blocurile gri pentru a se muta la casă și pentru a se bucura de intimitatea și relaxarea pe care le-o oferă o curte plină de verdeață. Dacă te numeri printre norocoșii care au făcut deja marea mutare, avem câteva sfaturi prețioase pentru tine, deoarece necesitățile de la casă diferă de cele de la bloc.

Iată ce lucruri sunt indispensabile când stai la casă.

Mașină de tuns iarba

O curte înverzită este locul perfect pentru a-ți bea cafeaua dimineața, pentru a te relaxa în weekend și, bineînțeles, pentru a te distra alături de prieteni la un barbecue. Gazonul conferă un aer proaspăt curții și, indiferent câte flori și câți arbori ornamentali ai în grădină, dacă solul nu este îngrijit corespunzător, curtea va avea un aspect neîngrijit.

Gazonul este printre cele mai ușor de îngrijit plante, iar verdele său crud este o încântare pentru ochi. În afară de irigare, gazonul trebuie tuns periodic. Așadar, odată ce te muți la casă, o mașină de tuns iarba îți este indispensabilă. O mașină precum cele de pe acest site îți va permite să tunzi peluza la milimetru, în scurt timp și fără efort. Dacă nu este tuns periodic, gazonul își va schimba culoarea și întreaga curte va arăta dezolant, așa încât un astfel de utilaj îți este absolut necesar.

Unelte de grădinărit

Mașina de tuns iarba nu este singura care îți trebuie pentru a avea o grădină frumoasă. Vei mai avea nevoie și de o greblă pentru adunatul firelor tăiate. De asemenea, cu siguranță îți vei dori să plantezi câteva flori în grădină, așa că vei avea nevoie și de un plantator, o greblă mică, o unealtă de săpat și o lopățică. Niște mănuși de grădinărit sunt și ele extrem de utile pentru a-ți proteja mâinile când lucrezi în curte, dar și pentru a putea face treburile mai repede și mai bine.

Dacă vrei un gard viu, vei avea nevoie și de o foarfecă de grădinărit și, bineînțeles, dacă vrei să îți pui câșiva copaci în curte, o cazma este indispensabilă. Deși nu intră în categoria uneltelor de grădinărit, furtunul este și el absolut necesar atunci când stai la casă, el este util și pentru îngrijirea plantelor, dar și pentru curățenie.

Mobilă de exterior

Nu te poți bucura cu adevărat de o curte frumoasă dacă nu ai în grădină o măsuță și câteva scaune. În ceea ce privește mobila de exterior, trebuie să știi că ea este făcută din materiale speciale, care rezistă la temperaturi extreme și la umezeală. Cu siguranță nu-ți dorești ca ori de câte ori plouă afară să fie necesar să muți toate lucrurile în interior de teamă să nu se deterioreze.

Plasticul, deși rezistent și foarte ieftin, nu este o alegere fericită din punct de vedere estetic. Optează pentru ratan sau fier forjat, care vor da un aer elegant curții tale. Un balansoar este un alt obiect de mobilier exterior în care te poți relaxa o zi întreagă la soare, cu o carte în mână și care îți va face toate weekendurile mai frumoase.

Un sistem de supraveghere

Cu toate avantajele pe care le oferă o casă, trebuie să recunoaștem că vin și câteva riscuri. Un apartament într-un bloc din centrul orașului este mai puțin expus unor ”musafiri nepoftiți”, deoarece este o zonă populată, există de obicei un interfon și vecinii se pot sesiza ușor. În schimb, o casă în suburbii, unde vecinii sunt în număr mai mic, poate fi o pradă ușoară pentru persoane rău intenționate.

De aceste riscuri te va proteja un sistem de supraveghere cu alarmă. Pe piață există o mulțime de opțiuni din acest punct de vedere, chiar și sisteme sofisticate, cu camere de luat vederi în orice încăpere din casă și în mai multe locuri din curte. Nu face greșeala să crezi că nu ți se poate întâmpla ție, fii precaut și protejeaza-ți locuința cu un astfel de sistem.

Acestea sunt principalele lucruri de care vei avea nevoie in plus față de apartament, dacă îți dorești o locuință protejată de ”intruși” și o curte în care să te bucuri de timpul liber.

De ce crezi că ar mai fi nevoie când te muți la casă?

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu toolman.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion

Leave A Reply