4 lucruri indispensabile într-o gospodărie iarna asta. Câte ai deja?

0

Poți să-ți iei adio de la dificultățile specifice iernii dacă ai în gospodărie câteva lucruri utile. Zăpada deja a început să provoace probleme în unele localități din țară, iar tu ar trebui să fii pregătit.

Iarna deja își arată puterea în unele zone și în curând își va face simțită prezența în toată țara. Tocmai de aceea este imperativ să ai în gospodărie lucrurile care să te protejeze pe tine și pe familia ta de neplăcerile pe care le poate provoca iarna. Este vorba despre lucruri care se vor dovedi a fi extrem de utile la momentul potrivit.

  • Indispensabilă pentru zilele în care ninge mult

Ninsoarea poate provoca o mulțime de probleme, și după o noapte în care a nins neîncetat trebuie să ieși în frig și să scoți zăpada din curte, de pe aleea din fața casei sau din fața blocului. Uneori stratul gros de zăpadă te poate împiedica să ajungi la serviciu, așa că trebuie să te fii pregătit.

Desigur, poți folosi o lopată, însă adevăratele unelte minune pentru asta sunt frezele de zăpadă. Așa cum poți vedea uitându-te printre ele, prețurile sunt destul de mici, mai ales dacă iei în considerare ajutorul pe care ți-l oferă. O idee grozavă este să cumperi una împreună cu vecinii, oricum veți avea nevoie cu toții de ea la iarnă. Efortul depus pentru îndepărtarea zăpezii este unul minimal, iar rezultatul este cu totul diferit față de cel obținut cu lopata. În plus, nu va mai fi nevoie să petreci jumătate de zi în ger, cu o freză termini imediat treaba și te poți întoarce în casă.

freza-de-zapada

  • Planul de rezervă în cazul unor avarii la sistemul de încălzire

Este mereu recomandat să ai un plan de rezervă, mai ales când vine vorba despre confortul tău. Dacă depinzi de sistemul de încălzire centralizat, există riscul să apară diverse avarii, care să te priveze de căldură și de apă caldă ore întregi, poate chiar zile. Și în cazul unei centrale proprii pot să apară probleme de la temperaturile foarte scăzute. Indiferent de modul în care îți încălzești de obicei casa, tot este bine să ai un plan de rezervă.

Asigură-te că ai în casă un calorifer electric, o aerotermă, un radiator sau orice alt lucru care îți poate fi de folos în cazul în care ești privat de căldură. De ce să suporți frigul în propria casă și să te expui la afecțiuni provocate de frig când rezolvarea problemei poate fi atât de ușoară?

  • Pregătit de orice

Avarii nu apar doar la sistemul de încălzire, ci și la distribuția de curent electric. Vântul poate provoca o mulțime de probleme când vine vorba despre curentul electric. Un generator îți poate fi foarte util în acest caz. Dacă îl ai în gospodărie ești pregătit de absolut orice. Nu uita să cumperi și benzină pentru el. Generatorul este unul dintre acele lucruri la care te gândești când ai parte de o pană de curent, stai pe întuneric în casă și îți dai seama cât de util ți-ar fi. E limpede, așadar, că îți va fi de mare ajutor în cazul unei pene de curent.

  • Absolut necesară pentru siguranța ta

Un pericol la care mulți dintre noi rămân indiferenți este gheața alunecoasă. În fiecare iarnă cabinetele medicilor ortopezi sunt umplute de persoane care au alunecat pe gheață și au suferit luxații sau fracturi. Fii prevăzător și păstrează în casă un săculeț de sare, îți va fi de mare folos pentru treptele și aleile din fața casei sau din fața blocului. Poți apela și la soluții antiderapante speciale, pe care le găsești în magazinele de bricolaj.

După cum vezi, pentru orice problemă pe care ți-o poate provoca vremea rece există o soluție, însă este important să ai în casă mereu aceste lucruri și să nu îți dai seama de utilitatea lor abia când ai nevoie de ele. Asta înseamnă să fi prevăzător și să fii un gospodar adevărat. Care dintre lucrurile enumerate de noi îți lipsește?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply