4 lucruri foarte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand construiesti o casa

0

lucruri foarte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand construiesti o casa

Atunci când construiești o casă, trebuie să ții cont de câteva lucrui foarte importante, care își dovedesc utilitatea în timp.

Există atât de multe lucruri la care trebuie sa te gândești atunci când vrei să construiești o casă, încât riști să te simți copleșit de sumedenia de probleme care se ivesc și să uiți de câteva detalii foarte importante.

Iată care sunt cele 4 lucruri foarte importante de care trebuie să ții cont atunci când dorești să eviți greșelile care te pot costa ulterior mii de euro pentru remediere:

  1. Proiectul casei

Atunci când construiești o casă, ai nevoie de un proiect. Pentru a face rost de un proiect, ai la dispoziție două variante: fie semnezi un contract cu un arhitect care îți va proiecta casa după pofta inimii, fie vei cumpăra un proiect prestabilit. Însă un proiect care se potrivește nevoilor vecinului tău ar putea să nu fie la fel de potrivit pentru tine.

Spațiul pe care îl ai la dispoziție și numărul membrilor familiei tale își vor spune cuvântul. Dacă vrei să economisești bani, cumpără un proiect, însă gândește-te, în prealabil, la numărul camerelor de care ai nevoie și de locul din curte în care vei amplasa casa. Spre exemplu, dacă în spatele curții ai plantat, deja, niște pomi sau ai o grădină frumoasă cu flori, te-ai putea gândi să amplasezi terasa cu vedere către acel spațiu verde.

2. Terenul și fundația

Atunci când vrei să construiești o casă, dar nu ai cumpărat încă terenul, alege un lot într-o zonă unde terenul nu este mlăștinos și permite, cu adevărat, construirea unei case care să nu fie inundată constant la subsol.

Nu face rabat de la calitate și cantitate atunci când construiești fundația casei. Aceasta este foarte importantă, în special în zonele intens circulate de autovehicule grele. Trepidațiile solului vor afecta în câțiva ani o fundație care nu este îndeajuns de solidă, fapt ce va avaria constant și, uneori, iremediabil întreaga structură de rezistență a casei.

Spre exemplu, folosește astfel de boltari pentru fundatie, care au prețuri foarte accesibile, pot fi comandați online și vor fi livrați chiar la locul în care vei începe lucrările.

3. Instalația electrică

Atunci când ajungi la etapa instalației electrice, alege cele mai bune materiale. Motivul este simplu: o instalație de proastă calitate se va defecta mult mai repede și, în cazul unui scurtcircuit, toate aparatele electronice și electrocasnice din locuința ta riscă să se ardă. În plus, repararea unei instalații electrice presupune ample lucrări de-a lungul și de-a latul pereților, fapt ce te va obliga să tencuiești și să zugrăvești pereții din nou.

Când poiectezi instalația electrică, ține cont de numărul prizelor și de locul în care vor fi amplasate. În plus, pune întrerupătoarele mai jos dacă ai copii mici, pentru ca și ei să reușească să stingă sau să aprindă lumina. Proiectează un circuit diferit pentru mașina de spălat și încă unul pentru aerul condiționat, ambele aparate fiind mari consumatoare de electricitate. Nu în ultimul rând, pune o priză sus, pe peretele pe care va fi montat aerul condiționat.

4. Spațiile de depozitare

Fiecare locuință are nevoie de unul sau de mai multe spații de depozitare, numărul lor depinzând de numărul membrilor familiei, de nevoile și de pasiunile fiecăruia. Spre exemplu, ai putea să construiești o debara unde vei depozita doar echipamentele sportive, de la bicicletă la schiuri, mingi, rachete de tenis, role și multe altele.

O altă debara poate fi destinata sculelor și aparatelor electrocasnice mobile, precum aspiratorul, în timp ce o a treia debara poate adăposti hainele și pantofii destinați unui alt sezon. Evident, o a patra debara ar putea fi destinată jucăriilor copiilor. Ți se par prea multe debarale? Nu uita că spațiile suficiente de depozitare te vor ajuta să menții casa curată și ferită de debandada caracteristică locuințelor mici.

 

 

Foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply