4 lucruri de știut înainte de orice renovare. Economisești timp și îți protejezi bugetul

0

renovare

Dacă știi câteva lucruri esențiale, renovarea unei locuințe durează puțin și nu ai parte de cheltuieli neașteptate.

Renovarea unei locuințe se face de obicei în câteva săptămâni și presupune un efort financiar substanțial pentru oricare dintre noi. Este firesc să nu faci rabat de la calitate când vine vorba despre renovarea casei, în definitiv nu renovezi des, iar în joc intră confortul și siguranța în propria casă. Iată, așadar, ce ai de făcut pentru ca lucrările să decurgă bine și să nu ai parte de surprize neplăcute.

  • Alege furnizorul de materiale care îți pune la dispoziție cele mai multe produse și servicii

Un prim factor care te va ajuta să duci acest proiect la bun sfârșit este funizorul de materiale. Privește-l ca pe un partener, așa că ai nevoie de unul pe care să te poți baza. Cea mai bună alegere pe care o poți face când vine vorba despre furnizor este să alegi unul care să îți pună la dispoziție cât mai multe poduse și poate chiar și ceva în plus.

Un exemplu concludent în acest sens este Arabesque, un furnizor la care vei găsi absolut toate materialele de care ai nevoie și care ți le va aduce acasă sau pe locul în care ai de gând să construiești. Îți va simplifica enorm misiunea, pentru că nu trebuie să iei din mai multe locuri produsele de care ai nevoie și vin toate odată, așa încât atunci când începi treburile ai tot ce îți trebuie. Un alt avantaj este că același furnizor îți pune la dispoziție și plăci de PAL tăiate după măsurile pe care le dorești, așa încât poți să-ți faci singur mobila.

renovare-1

  • Nu lucra cu persoane despre care nu știi nimic

Un alt partener în misiunea ta este echipa de meșteri care va lucra la renovarea locuinței tale. Trebuie aleasă cu foarte multă atenție, deoarece de îndemânarea și profesionalismul meșterilor depinde rezultatul lucrării. Poți să cumperi materialele cele mai bune și cele mai scumpe de pe piață, dacă le pui în mâna unor persoane lipsite de profesionalism, atunci rezultatul ar putea fi compromis.

Întreabă-ți prietenii, vecinii, rudele și mergi pe recomandări, așa încât să poți să și vezi o lucrare finalizată. O altă idee este să lucrezi cu o firmă specializată în renovări. Vei semna un contract, vei avea un termen de execuție și o garanție, așa încât știi că vei obține rezultatul pe care ți-l dorești. Bineînțeles, lucrul cu o firmă specializată te va costa mai mult, însă e bine să analizezi și această opțiune, s-ar putea să descoperi mai multe avantaje.

  • Organizează-te înainte să începi

Nu începe lucrările înainte să ai toate materialele și înainte să ai un plan bine stabilit. Cu ce cameră începi prima dată? De ce alegi să începi cu ea? Fă un plan pe foaie și scrie tot ce este de făcut în fiecare cameră. Apoi stabilește împreună cu echipa cu care lucrezi cu ce începeți. Nu da startul lucrărilor înainte să știi toate aceste lucruri, dezorganizarea va duce la întârzieri și chiar și la cheltuieli suplimentare.

  • Ia-ți o marjă de eroare și păstrează un fond de rezervă

Poate că echipa cu care lucrezi ți-a dat o dată exactă la care va fi gata renovarea, însă e bine să îți iei o marjă de câteva zile în plus, pentru că ar putea apărea întârzieri. Spre exemplu, dacă alegi să stai la un hotel  sau la niște prieteni pe durata lucrărilor, e bine să iei în calcul 2-3 zile în plus față de data la care ți s-a spus că va fi gata renovarea.

Un alt lucru recomandat este să ai un fond de rezervă. Pot apărea o mulțime de cheltuieli neprevăzute și tocmai de aceea e bine să ai niște bani în plus. Mai mult decât atât, sunt lucruri mici, pe care probabil nu le-ai pus la socoteală de la bun început, dar care adunate fac o sumă destul de mare, așa că, în final, nota de plată s-ar putea să fie mai mare decât stabilisei la început. Fii prevăzător și ia în calcul și cheltuielile suplimentare.

Dacă urmezi aceste sfaturi, lucrările se vor desfășura fără probleme, iar tu vei avea o casă înnoită și în care te vei simți excelent.

 

Sursa foto: Shutterstock   

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply