4 greșeli frecvente în construcția și renovarea casei. Tu le-ai făcut până acum?

0

Dacă ai în plan renovarea sau construcția casei, trebuie să cântărești cu atenție fiecare decizie. Unele greșeli te pot costa enorm.

Când vine vorba despre un proiect atât de important precum ridicarea unei locuințe sau renovarea casei în care locuiești deja, fiecare hotărâre pe care o iei este pe termen lung și trebuie să ai foarte mare grijă la orice detaliu. Uneori, din grabă, sau pur și simplu din lipsă de informații, poți comite greșeli care să umfle costurile sau să-ți distrugă confortul. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le poți face:

  • Crezi că faci economii, dar, de fapt, te expui unor riscuri  

Un material de o calitate mai slabă sau o echipă de meseriași mai ieftină nu sunt modalități de a face economie, ci pur și simplu compromisuri făcute pe propriul tău risc. Cele mai mari greșeli se fac din dorința de a face economie și atunci când pui costurile în fața calității.

Desigur, aspectul financiar este foarte important, însă nu și atunci când este vorba despre calitatea și rezistența casei tale. Alege cu grijă produsele la care merită să te uiți la prețuri și cele de a căror calitate depinde calitatea vieții tale în casa respectivă.

  • Greșeala care îți provoacă cele mai multe neplăceri

Renovarea sau începerea construcției pentru viitoarea ta casă implică o organizare amplă, de amănunt. Chiar dacă în teorie cu toții știm asta, în practică multe persoane dau startul lucrărilor fără să acorde atenție multor detalii. Dacă nu stabilești de la bun început toate aspectele care țin de bunul mers al lucrărilor, pot apărea întârzieri, cheltuieli suplimentare și un plus de stres.

În prezent ai la dispoziție o mulțime de medii de informare și ar fi chiar păcat să nu le folosești. Informează-te foarte bine cu privire la variantele pe care le ai la dispoziție de la funizorul de materiale, până la prețurile fiecărui lucru de care ai nevoie. Este de preferat să lucrezi cu un singur furnizor pentru majoritatea materialelor de care ai nevoie. Iată ce îți poate oferi, de pildă, cel mai mare funizor de materiale de construcții. Găsești acolo un catalog cu toate produsele necesare unui astfel de proiect, variantele de materiale și, desigur, prețurile, așa încât să îți poți stabili cu precizie bugetul de care ai nevoie.  

  • Apelezi la soluții de moment

Pentru că vrei ca lucrările să se termine mai repede, apelezi la soluții care rezolvă problema pentru un timp limitat. Ei bine, graba aceasta poate duce la rezultate dezastruoase. Chiar dacă se întârzie lucrările, cel mai bine este să mergi pe soluțiile durabile, pe termen lung. În definitiv, vorbim despre un proiect care influențează felul în care decurge fiecare zi a ta, așa că nu trebuie să te grăbești.

  • Nu ții cont de nevoile tale reale

Este o altă eroare întâlnită des și care duce la o mulțime de complicații. Nu te ghida după modă, după ce au făcut niște prieteni sau după ce ai văzut în revistele de design, ci după propriile tale nevoi. O mulțime de persoane au început ridicarea unei case mai mari decât le-ar fi necesară și au descoperit, pe parcurs, fie că nu le este suficient bugetul, fie că întreținerea unei case mari este mult mai costisitoare decât anticipaseră. Un plan gândit după necesitățile tale de zi cu zi este mereu cel câștigător.

Acestea sunt doar patru dintre greșelile care pot duce la proiecte istovitoare, costisitoare și prelungite pe o durată mult mai mare de timp decât ai planificat inițial. Tu le-ai comis până acum?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply