3 tipuri de proiecte DIY care te ajută să schimbi imaginea casei tale

0

Îţi doreşti să faci câteva schimbări rapide în locuinţă fără cheltuieli mari? Proiectele de tipul Do It Yourself (DIY) sunt o modalitate foarte la îndemână pentru a le face şi pentru a practica, în acelaşi timp, un hobby care să îţi facă plăcere. În plus, practicarea unui astfel de activităţi îmbunătățește mult performanțele la locul de muncă prin dezvoltarea creativității și a abilităților de gestionare eficientă a timpului, se arată într-un studiu psihologic realizat recent, în timp ce persoanele care au hobby-uri recreative sunt mult mai săritoare în a-și ajuta colegii, contribuind, astfel, la dezvoltarea companiei în care lucrează.

Îţi prezentăm, în cele ce urmează, trei hobby-uri care te pot ajuta să-ţi transformi rapid casa ta într-un spațiu interesant şi inedit.

Proiecte DYI de pictură pentru căminul tău

De câte ori îţi dorești să faci o schimbare rapidă pentru îmbunătățirea aspectului estetic al căminului tău, fără prea mult efort și cu minimum de costuri, poți începe propriul tău proiect DIY de pictură. Dacă vrei ca fiecare cameră să aibă stilul ei și să nu treacă neobservată, ai putea să alegi o culoare atractivă pentru unul dintre pereți sau să creezi panouri decorative cu forme de nori, copaci, litere mari şi mozaicuri strălucitoare din diverse texturi de carton, lemn sau sticlă.

De asemenea, cu ajutorul picturii poți schimba aspectul  multor obiecte și decorațiuni din casă, cum ar fi ramele pentru tablouri și fotografii, suporturile de ghivece, scaunele sau mesele din lemn sau metal mai vechi, aplicând, pe acestea, desene simple geometrice, dungi, buline sau elemente florale. Sau, dacă ai prin casă borcane și sticle de care nu mai ai nevoie, nu te grăbi să le arunci, pentru că le poţi transforma pictându-le în vaze, veioze sau alte decorațiuni strălucitoare și luminoase. Şi am putea să mai adăugăm că poţi picta chiar şi pahare sau farfurii cărora doreşti să le schimbi aspectul.  

Reciclează piesele de mobilier prin proiecte DIY

Dacă aspectul mobilierului tău nu te mai mulţumeşte, atunci este momentul să-ţi foloseşti creativitatea pentru a recondiționa piesele de mobilier sau pentru a le schimba imaginea și întrebuințarea. Orice ai alege vei ieşi în câștig, pentru că vei scăpa de senzația neplăcută dată de uzura lucrurilor care te înconjoară și, în plus, vei putea face acest lucru cu costuri minime.

Prin mici proiecte DIY de tâmplărie poţi face foarte multe lucruri frumoase şi utile pentru casa ta. De exemplu, poţi transforma lăzi de lemn pe care nu le mai foloseşti în rafturi pentru perete sau măsuțe pentru living şi TV. Dacă unele scaune cu spătar nu se mai potrivesc gusturilor tale, poți folosi doar anumite părţi ale acestora pentru a crea minirafturi sau cuiere pentru hol, bucătărie sau baie.

De asemenea, ferestrele și ușile vechi pot fi transformate în rafturi pentru cămară, dulapuri cu vitrine sau chiar corpuri de biblioteci. Iar din resturile de material lemnos se pot realiza suporturi mici pentru ghivece sau rame de tablouri. Pentru succesul oricărei minilucrari de acest tip, ai nevoie şi de instrumentele de lucru potrivite din care n-ar trebui să lipsească o surubelnita electrica cu acumulator care îți poate ușura foarte mult munca.

Înnoiește decorurile textile ale locuinței tale

Ai posibilitatea să schimbi  foarte rapid atmosfera din casă prin proiecte de tip DIY de cusut, croșetat sau de împletit. Elementele de decor textil sunt cele mai uşor de înlocuit, iar crearea unora noi nu necesită nici foarte mult timp. Poţi începe orice proiect de redecorare prin confecționarea rapidă a unor storuri cu imprimeuri florale sau a unor draperii colorate.

De asemenea, când observi că suprafața țesăturilor de pe canapele și fotolii s-a uzat, nu e necesar să cumperi imediat altele noi, ci poţi să le retapițezi pe cele existente cu materiale noi, elegante și rezistente. Iar pentru a crea o atmosferă primitoare și călduroasă poți realiza chiar tu cuverturi croșetate și călduroase și câteva perne de decor pentru canapeaua şi fotoliile tale. Tot prin intermediul proiectelor DIY poți crea mici organizatoare textile pentru birou, baie sau bucătărie.

De asemenea, cu puțină îndemânare, poți confecționa seturi de șervețele de masă, fețe de masă, mănuși de bucătărie sau mini prosoape utile în activitățile culinare folosind materiale și texturi în culorile tale preferate sau culorile la modă, pentru că, odată ce ai învăţat să faci aceste lucruri, vei reuşi, cu siguranţă, să le creezi şi data viitoare, când tendinţele în amenajări interioare vor fi altele şi vei dori să faci, din nou, o schimbare.

De cele mai multe ori, soluțiile bune sunt la îndemâna noastră, fără a necesita investiții costisitoare pentru bugetul propriu, iar hobby-urile practice ne pot ajuta să ne facem casa și viața mai frumoase. Iar aceste proiecte DIY, nu sunt doar utile doar din acest punct de vedere, ci ne pot ajuta să ne eliberăm de stresul acumulat la locul de muncă sau să ne îmbunătățim abilitățile și starea de sănătate, aşa cum o demonstrează cercetările moderne.

 

Sursa foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply