3 soluții pentru a spori căldura în casă

0

În loc să setezi căldura la temperaturi mai mari sau să apelezi la surse suplimentare (și costisitoare) de căldură mai bine investești într-o soluție durabilă de încălzire a casei tale. Iată ce ar face un specialist în construcții în propria locuință.   

Împiedică pierderea de căldura

Primul lucru pe care îl ai de făcut este să împiedici frigul să intre în casa ta și căldura să se piardă. Ce înseamnă asta? Că trebuie să izolezi bine casa. Poți să izolezi pereții atât la exterior, cât și la interior, iar variantele de material pe care le ai la dispoziție sunt fie polistirenul expandat sau extrudat, fie vata minerala de sticlă sau bazaltică. Alegerea experților este vata minerală, însă și polistirenul este un material bun de luat în calcul în cazul în care ai un buget mai mic.

Lucrează și la alte zone – înlocuiește ferestrele și ușile cu unele care să se închidă cum trebuie și să izoleze foarte bine casa. Un lucru pe care multe persoane îl uită este podeaua, însă, dacă stai la casă, prin ea se pierde foarte multă căldură. Un specialist ar folosi o astfel de șapă autonivelantă pentru a se asigura că nu pierd căldură prin pardoseală. Este un material indispensabil într-un proiect de construcție ca la carte.

Alege o variantă de încălzire convenabilă și comodă

La ora actuală, cea mai convenabilă și comodă variantă este montarea unei centrale electrice în condensație și pe gaz. Este o variantă avantajoasă ca preț, mai ales dacă ai și casa bine izolată, și o variantă care nu presupune niciun efort din partea ta.

Dacă vrei să ai parte de un consum optim și de o temperatură plăcută în casă, nu uita de termostat și nu opri centrala niciodată. Reglezi temperatura din termostat și centrala va merge ghidată de valoarea respectivă. Când va ajunge la acea temperatură se va opri automat, iar când ea va scădea, va reporni. Nu opri centrala când pleci de acasă, consumul va fi mai mare când o repornești și casa va fi răcită.

Ia în calcul varianta energiei regenerabile  

O variantă de luat în calcul și una după care vei culege roadele în timp este utilizarea energiei regenerabile. Este vorba despre energia solară, cea pe care o poți folosi pentru a încălzi toată casa cu cele mai mici costuri posibile. Este o idee care va implica niște costuri inițiale mai mari, dar care se va amortiza în timp.

Mai mult decât atât, trebuie să știi că, dacă iei cu adevărat în calcul ideea de a-ți încălzi casa cu ajutorul panourilor solare, poți primi și un ajutor de la stat. Este vorba despre programul „Casa Verde“, cel prin care românii pot beneficia de subvenție de la stat pentru achiziția unor panouri solare, o pompă de căldură sau pentru izolarea casei .

Citește și De ce trebuie să ai un umidificator iarna în casă

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply