3 lucruri în care trebuie să investești atunci când îți reamenajezi locuința

0

Oricât de restrâns ar fi bugetul pe care-l ai, există o regulă nescrisă în arta design-ului interior atunci când investești în reamenajarea locuinței.

Pentru a evita schimbarea anumitor piese de mobilier sau finisaje înainte de termen, ar fi indicat să folosești produse de calitate din gama respectivă. Fie că vorbim despre o canapea, care poate fi din piele naturală, ecologică sau din material textil, ori despre parchet sau pur și simplu bateria de la chiuvetă. Acestea merită alese cu atenție pentru a te bucura de ele mai mult timp și pentru a economisi timp și bani alocați acestei reamenajări periodice.

Iată care sunt cele 3 lucruri în care ar trebui să investești mai mulți bani atunci când îți reamenajezi locuința:

  1. Parchetul

Parchetul este unul dintre elementele de bază în amenajarea locuințelor, care ar trebui să fie ales pe termen lung cu mare atenție și vigilență. Investiția într-un parchet laminat, care este compus din lemn într-un procentaj de 80%, ar trebui să te scutească de o altă investiție un timp îndelungat. În plus, este practic, iar partea cea mai bună este că îți oferă posibilități nelimitate de design, potrivit tarkett.ro. Atunci când îl alegi este bine să iei în considerare mai mulți factori, printre care și stilul decorativ, destinația încăperii, dar și cât de circulată este aceasta.

  1. Canapeaua

După pardoseală, canapeaua este locul în care tu, familia ta și musafirii petreceți cel mai mult timp. În funcție de buget și de dorințele tale, poți opta pentru o canapea din piele naturală, ecologică sau din material textil. Indiferent de tipul canapelei pe care-l alegi, consultă-te cu vânzătorul și cere-i informații suplimentare despre rezistența acesteia. Pe lângă confort, canapeaua trebuie să fie extrem de rezistentă. Cadrul de rezistență al canapelei poate fi din lemn sau metal, care la rândul lor pot avea diverse grade de rezistență. Documează-te temeinic pe acest subiect și nu te lăsa condus doar de aspectul acestora. Iată câteva modele de canapele alese în funcție de material, mărimea camerei, perne și altele.

  1. Robineții, chiuveta, cada și bazinul de WC

Robineții, chiuveta, cada și bazinul de WC sunt piese cheie atunci când renovezi locuința. Calitatea acestora este crucială, deoarece costurile adiacente schimbării acestora ar putea să te îngrozească. Bineînțeles, calitatea țevilor și priceperea maestrului instalator joacă un rol important în această schemă. De aceea, este bine ca pentru primele două puncte, să ai alocat un buget mai mare. Amortizarea banilor se va face în timp, iar satisfacția de durată.

Extra tips-uri

Într-un apartament mic cea mai bună alegere este să cauți soluții pentru a-l face să pară mai mare. Dar cum faci asta, te întrebi? Într-un apartament mic, care este extrem de încărcat și întunecat, cea mai bună variantă este să îi oferi un aspect aerisit. Gândește-te la un spațiu predominant alb, cu țesături colorate și deloc aglomerat.

Un alt mod ușor de a-ți face casa mai primitoare și mai frumoasă este decorarea cu lucrări de artă și oglinzi. Experții spun că tablourile îi fac pe oameni să creadă că locuința ta este foarte luxoasă, chiar dacă nu ai plătit foarte multe pentru acele lucrări de artă.

Sursa: Carat

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply