3 lucrări de renovare de care te poți ocupa singur

0

Deși de obicei este de preferat să te bazezi pe ajutorul unui profesionist, există unele lucrări care sunt la îndemâna amatorilor.

Sezonul cald este excelent pentru mici îmbunătățiri în locuință. Fie că îți dorești să renovezi complet toată casa, fie că vrei doar să îi dai un suflu nou prin mici artificii vizuale, cert este că acum este momentul cel mai bun din an. Unele aspecte care țin de renovare le poți face de unul singur, fără ajutorul unui profesionist, deoarece sunt lucrări simple, la îndemâna oricărei persoane. Iată de ce activități poți (și te sfătuim) să te ocupi singur:

  • Un suflu proaspăt întregii case, cu o schimbare simplă și ușor de pus în practică

Cea mai simplă activitate care ține de reîmprospătarea decorului este, fără doar și poate, schimbarea culorii pereților. În prezent a devenit o adevărată joacă de copii, datorită vopselelor cu un grad mare de acoperire și a ustensilelor de vopsit foarte ușor de folosit.

Te poți ocupa de asta chiar în acest sfârșit de săptămână, mai ales că materialele de care ai nevoie nici nu sunt scumpe – o demonstrează prețurile acestor vopsele. Odată vopsiți pereții, primul pas către o casă înnoită este deja făcut, pentru că acest element dă tonul întregii atmosfere dintr-o casă. Pașii pentru a vopsi de unul singur pereții din casă sunt foarte simpli – scoate perdelele și draperiile de la ferestre, mută mobilierul în mijlocul camerei, acoperă-l cu cearșafuri sau cu celofan, acoperă marginile ușilor cu bandă pentru vopsit, pune celofan sau ziare și pe podea, pentru a o proteja și gata, poți începe treaba.

  • Poți să-ți faci singur obiecte de mobilier la un preț infim

Schimbarea mobilierului dintr-o casă presupune un buget generos. Dacă îți dorești să schimbi mobila, însă vrei să faci asta la un cost redus, poți să cumperi plăcile de la PAL și să le asamblezi tu acasă. Nu este greu, îți trebuie doar răbdare și îndemânare.

Începe prin a proiecta mobila pe o coală de hârtie – nu e nevoie de un desen în detaliu, doar o schiță, ca să poți vizualiza componentele. Calculează dimensiunile pentru fiecare placă ce intră în componența mobilierului și apoi comandă plăcile de PAL exact pe dimensiunile de care ai nevoie. Odată ce ai PAL-ul, îți mai trebuie o bormașină și șuruburi pentru îmbinări. În final, nu îți mai trebuie decât accesorii mici – balamale pentru uși de dulap, mânere, cuiere etc. Poți să realizezi aproape întreg mobilierul acasă în felul acesta – pat, dulap de haine, măsuță de cafea, comodă pentru televizor, cuier, pantofar, mobilă de bucătărie.

Nu uita că ai și opțiunea recondiționării vechiului mobilier prin vopsire, schimbarea mânerelor sau aplicarea autocolantelor pentru mobilă.

  •  Schimbarea obiectelor care par mici, dar care au un aport important în aspectul general al casei

Alte lucruri de care te poți ocupa de unul singur sunt schimbarea corpurilor de iluminat din casă, a prizelor și întrerupătoarelor, a clanțelor, a bateriilor de la chiuvetă, a capătului de duș etc. Acestea par detalii, mărunțişuri care nu contează, însă, odată ce le schimbi cu unele noi, îți vei da seama cât de mult modifică decorul general al casei. Toate acestea sunt la îndemâna oricărei persoane și nu e nevoie de un profesionist pentru a le face. Nu uita să îți iei toată măsurile de siguranță în cazul lucrărilor ce țin de circuitul electric din casă.

Ne-am rezumat la doar trei lucrări, dar care au un impact important asupra felului în care arată locuința ta. Lista poate, desigur, să continue. Așasar, ce alte astfel de lucrări, de care te poți ocupa singur, ai mai adăuga pe această listă?

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply