Lumea virtuală, 3 idei de folos

0

Lumea virtuală poate fi la fel de periculoasă precum cea reală. Află cum îți poți proteja copilul în mediul online și cum transformi lucruri nefolositoare în servicii sau bani. Există site-uri foarte utile.

Protejează-ți copilul în online!
Copiii, curioși și mereu în căutarea aventurii, pot deveni o țintă ușoră pe internet. Sunt vulnerabili în fața unor jocuri care-i provoacă la acțiuni reprobabile (încălcări ale legilor, automutilări), în fața unor site-uri care au un conținut violent sau pornografic sau în fața hărțuitorilor din mediul virtual. Înainte să le oferim minorilor accesul la tabletă, la jocuri, la un cont de rețea socială, ar trebui să luăm măsuri pentru protecția lor instalând programe care să blocheze site-urile cu conținut nepotrivit, să ne anunțe și să ne permită urmărirea activității  desfășurate de copil în mediul online. Unele din cele mai populare asemenea aplicații sunt Qustodio, Kaspersky Safe Kids Review, Net Nanny Review, Symantec Norton Family Premier. Explică-i pe cât posibil celui mic la ce pericole se poate expune în lumea virtuală și urmărește-i cu atenție compartamentul. Schimbarea acestuia poate indica și o problemă avută în mediul online.

Cum faci schimb echitabil și ajuți comunitatea
Dacă vrei să donezi haine, jucării, alimente, cărți, electrocasnice sau mic mobilier, le poți duce la un magazin caritabil Socialxchange, un proiect implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Dar poți participa ca donator indiferent unde ai domiciliul. Pentru produsele oferite, donatorii sunt răsplătiți cu puncte (1 punct = 2 lei). În funcție de valoarea acumulată, poți alege ca răsplată cursuri de informatică, limbi străine, karate, șah, închirierea unui teren de tenis, a unui spațiu de joacă, salino-terapie etc. Asistații social trebuie să muncească pentru fiecare produs primit, prestând servicii necesare comunității, gen călcat haine, curățat pomi, dat zăpada. Detalii pe socialxchange.ro.

Aerisește garderoba
Mai mereu te chinui să îndeși hainele tale sau ale copiilor în șifonier? Deții piese vestimentare pe care nu le-ai purtat niciodată și sigur nu sunt pe gustul tău? Îți vine greu să donezi lucruri de calitate pe care ai cheltuit o mică avere? Poate este cazul să le triezi și să scapi de cele pe care nu le mai porți, dar nu degeaba. Pe cele noi sau în stare foarte bună le poți scoate la vânzare pe site-uri de anunțuri diverse, cum ar fi olx.ro, lajumate.ro, publi24.ro sau pe unele specializate, precum fashionhunt.ro sau remixshop.com/ro (site care te ajută și la transportul hainelor pe care vrei să le dai).

Lumea virtuală îți oferă infinite moduri de a rezolva problemele, dar ai grijă cum navighezi online.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply