Băncuță de brad

0

Primăvara  vom petrece mai mult timp afară, așa că vom avea nevoie și de o băncuță de grădină sau balcon. Băncuța mea a fost făcută pe un schelet de fier de la două scaune vechi, de burete. Structura metalică era de la două scaune lipite. De proiect s-a ocupat soțul meu, pe care l-am ajutat și eu, după priceperea mea.
Mai întâi am îndepărtat buretele rupt, apoi soțul meu a căutat lemn în funcție de dimensiunile scheletului de fier. A măsurat să fie scânduri puțin mai mari (aproximativ 1,50 m lungime cu 60 cm lățime). A găsit trei bucăți de blăni din lemn de brad, pe care le-a tăiat apoi cu un ferăstrău electric.

 

Bancă de lemn
Foto: arhiva personală

Cum am realizat spătarul băncii
Spătarul a considerat că-l poate face cu un model „în valuri”, pentru a da o idee de rustic. A desenat cu creionul o linie ondulată, apoi a tăiat cu ferăstrăul, împărțind astfel spătarul în două bucăți. Am vopsit și scheletul de fier și scândurile cu lac de lemn de calitate, într-o nuanță de vișiniu. După ce s-au uscat bine la soare, a prins scândurile pe scheletul de fier, după cum se vede în imaginea alăturată.
Urma fixarea băncii la poarta casei. Pentru a rămâne bine prins pentru o perioadă foarte lungă, era de înțeles că trebuia fixată în ciment. Așa că soțul meu a delimitat cu scândurele zona din dreptul băncii și a turnat o masă potrivită de ciment.
După uscare, băncuța frumoasă și sigură a găzduit copiii, care au fost foarte încântați să-și facă de lucru și să inventeze diverse jocuri la poarta noastră!
Sper că v-a plăcut proiectul nostru și va fi adoptat și de alți cititori.
Vă dorim spor în toate și idei bogate!
@ Magda Bălănescu, loc. Alexandria, jud. Teleorman

Foto: www.pixabay.com si arhiva personală

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply