Flori de grădină: Tithonia și Digitalis (II)

| | Monica
Distribuie articolul pe:

Vă prezint două flori pe care le ador. Prima este o plantă anuală deosebită: Tithonia din fam. Compositae, originară din Mexic, America Centrală și insulele Antile. A doua este degețelul, Digitalis purpurea, care este destul de cunoscută și la noi, pentru florile sale ca niște clopoței frumos colorați.
Găsești prima parte a articolului aici!
Digitalis purpurea (numită popular degețel roșu sau degetar) este o plantă bianuală originară din Europa, unde crește în zone luminoase de pădure. Acești clopoței ca niște degete apar pe tije înalte de 120 cm. Înfloresc din iunie până în august. Cei mai cunoscuți sunt hibrizii „Excelsior” și cei „cu flori de gloxinii”, cu degetare într-o varietate de culori și flori mai mari.
Înmulțirea se face prin semănat în luna iunie, la rece. Plantele se repică și se vor planta la locul definitiv în anul următor, când vor avea un balot de rădăcini bine dezvoltat. Plantele vor fi ușor protejate peste iarnă. Digitalis se autoînsămânțează și se vor lăsa doar plantele cel mai bine dezvoltate și cu distanța de 40-50 cm între ele.
Cerințele plantei nu sunt speciale, preferă doar un loc umbrit sau semiumbrit, un sol luminos și permeabil, slab calcaros. Dacă se taie tija florală după înflorit, va înflori și în anul următor, deși pe tije mai mici.
Mare atenție, copiii trebuie ținuți la distanță de această plantă pentru că, deși arată încântător, este otrăvitoare în totalitate. Se găsește destul de rar în vegetația spontană, fiind cel mai adesea cultivată pentru frumusețe și ca plantă medicinală.
Cei care vor dori gratis semințe de Tithonia și Digitalis, pot primi cu plic timbrat autoadresant. Dacă doriți plante sau alte informații, mă puteți apela la tel. 0786.020.597.
Vă doresc flori frumoase care să vă răsplătească eforturile depuse pentru ele!

Dorina Condrat, Mediaș, jud. Sibiu

Distribuie articolul pe: