Atelier modernizat

0

Revin cu o scrisoare pentru o îndrăgită rubrică a revistei. De curând soțul meu a demarat lucrări de amenajare a atelierului unde lucrează şi vă spun cum a procedat, cu gândul că poate experiența noastră vă va inspira și pe voi.
Mai întâi a scos afară toate sculele, bancul de lucru şi tot ce adunase acolo de-a lungul anilor. Apoi a măsurat pereții şi podeaua, a analizat prețurile din magazine şi a căutat o echipă de meşteri. Pentru pereți a ales să lucreze cu tinci. Conținutul unui sac de tinci se amestecă bine cu 5 l apă şi se obține o pastă omogenă. Cu o gletieră se aplică tinciul în grosime de maxim 3 mm, după care se drişcuieşte. Consumul variază între 3-4 kg pe metrul pătrat, în funcție de calitatea suprafeței. Noi suntem foarte mulțumiți, deorece am obținut pereți drepți şi curați.
Pentru podea am folosit gresie de exterior porțelanată, de foarte bună calitate, aleasă în 2 culori şi montată în model de şah. Când am ales gresia am ținut seama de rezistența la alunecare, ce se notează cu R pe cutiile cu gresie. Plăcile cu R9 sunt destinate holurilor sau spațiilor de trecere, plăcile cu R10 sunt pentru băi, bucătării şi garaje, cele cu R11 sunt pentru spații industriale, iar cele notate R12, pentru măcelării, hale alimentare. Gresia porțelanată aleasă de noi este indicată pentru folosire în medii cu trafic intens, deoarece este foarte rezistentă. Important este ca atunci când vă faceți socotelile şi plecați la cumpărături să puneți pe listă şi materialul ajutător, respectiv adeziv, ciment, ipsos, chit, distanțiere. Suntem mulțumiți de rezultat, mai ales că echipa aleasă a lucrat curat şi bine.
Pentru raftul necesar depozitării sculelor şi materialelor din atelier, soțul a cumpărat 8 bare de cornier şi cu ajutorul unchiului meu a realizat un raft util. Acum toate lucrurile stau aranjate în ordine, iar activitatea a devenit mai uşoară. Sper să amenajați similar un garaj, o cămară, un atelier.
Mult succes!

Text: Ionela Mariana Nole, loc. Mioveni, jud. Argeș

Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply