10 idei mici care îți schimbă casa într-un mare fel

0

Dacă nici timpul, nici bugetul nu îți permit o reamenajare a locuinței, dar ai nevoie de o schimbare ca de aer, poți împrumuta unele dintre trucurile decoratorilor de interior, care știu că oglinzile, tablourile, lămpile, plantele și culorile pot transforma complet un spațiu.

Iată câteva dintre ideile simple cărora nu le bănuim potențialul, dar pe care designerii le utilizează frecvent:

1. Zugrăvește camerele joase sau înguste în nuanțe calde și deschise, care vor crea iluzia unui spațiu mai mare și vor aduce lumina în locuință. Dacă pare o idee mai complicată sau mai costisitoare decât am promis, trebuie spus că uneori e mai simplu (și mai ieftin) să faci totul cu mâna ta.

2. Nu este nevoie să cumperi o canapea nouă, ci poți construi una din paleți și perne, ceea ce înseamnă că te afli deja în zona designului personalizat.

trucuri decoratori de interior

3. Înlocuiește fotoliul clasic din living cu un puf (fotoliu sac) colorat, realizat din piele ecologică sau material textil și umplut cu perle din polistiren, mult mai modern și mai confortabil.

4. Una sau două oglinzi decorative, precum acestea, transformă, dacă nu întreaga încăpere, măcar un perete care părea stingher.

5. Cutiile vechi, din lemn, nu sunt de aruncat. Aplică un nou strat de vopsea și transformă-le în ghivece.

6. Plantele de apartament și vasele cu flori împrospătează aspectul oricărei camere, dar și aerul din interior, unele dintre ele, cum ar fi aloe vera și feriga, fiind recunoscute pentru acțiunea lor antipoluantă, demonstrată de cercetătorii NASA.

7. Dacă prin schimbarea atmosferei din locuință înțelegi, în primul rând, schimbarea aerului, este cazul să te gândești la soluții practice. Una dintre acestea ar putea fi IQOS, dispozitivul electronic care încălzește tutunul, fără să îl ardă, eliminând în acest fel fumul și mirosul greu de tutun, dar și scrumul, care poate lăsa urme pe canapea sau alte piese de mobilier.

8. Cele mai bune rețete sunt cele care reunesc ingrediente foarte diferite, în proporții ideale. Este valabil și în cazul amenajării locuinței: combină diverse texturi, culori, amestecă noul cu vechiul și decorațiunile costisitoare cu cele fără pretenții.

9. Lămpile se numără și ele printre cărțile câștigătoare, pe care le poți scoate din mânecă atunci când îți dorești schimbări majore, cu bani puțini. Ce să alegi? Lămpi suspendate (de tip pendul) și lămpi de podea mari, care aduc nu doar lumină suplimentară, ci și culoare în casă.

10. Draperiile, cuverturile și pernele decorative sunt mai importante decât crezi și le poți chiar asorta, evitând însă monotonia.

 

Tu ce alte idei simple, dar de efect ai încercat acasă?

 

Sursa foto: Shutterstock.com (Diana Rui, Photographee.eu, Yuliya Papkova, Demkat, Africa Studio, Africa Studio)

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply