Vizita magica pe insula Lindau II

0

Lacul Bodensee este supranumit și Marea Șvabă, iar orașul Lindau se mândrește cu denumirea de Veneția Șvabă. Lacul Bodensee își împarte malurile între Germania, Elveția și Austria, într-un peisaj de o frumusețe naturală aparte și cu o climă plăcută. Orașele înșirate pe malul lui sunt ca o salbă de podoabe turistice și de interes cultural. Orașul și insula Lindau se află în partea de est a lacului, pe teritoriul german.

Lindau farul vechi Mangturm
Foto: Flori Lixăndroiu

Continuă-ți vizita în Lindau mergând pe strada Maximilian spre una dintre clădirile cele mai frumoase din regiunea lacului Bodensee – “Haus zum Cavazzen”. A fost construită imediat după ce incendiul din 1728 a devastat orașul. Fațada sa acoperită cu picturi e deosebită, iar interiorul găzduiește muzeul municipal. Câteva turnuri de apărare vechi au acum un aer romantic, teatrul te surprinde prin forma clădirii, o plimbare la întâmplare te poartă pe străduțe fermecătoare, dar până la urmă trebuie să pleci.

Lacul Bodensee și orașele de pe malul lui ar merita să fie admirate într-o vacanță întreagă. Meersburg, Bregenz, Saint Gall, Friedrichshafen, Konstanz sunt localități turistice ce îmbină frumusețile conservate din Evul Mediu cu șarmul prezenței lacului. Multe distanțe dintre orașe pot fi parcurse cu vaporul, în modul cel mai plăcut.

Repere turistice în Lindau

Iată câteva repere turistice pe care ți le recomandăm:

• farul vechi datează din secolul al XIII-lea și a făcut parte din fortificațiile orașului medieval. Azi e considerat una dintre emblemele orașului.

• farul nou și leul bavarez luminează și păzesc intrarea în port.

• primăria veche este la fel de cuceritoare văzută și din față, și din spate. Picturile sale murale te încântă de la prima privire și se cer imortalizate de aparatul de fotografiat.

Articol adaptat din revista Casa lux – martie 2011

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Vizită magică pe insula Lindau I

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply