Vilă de vis

0

O vilă de vis, ascunsă printre colinele muntuoase și-a dorit o tânără familie de afaceri, drept reședință secundară. Dorința lor a căpătat contur datorită implicării echipei de designeri de la Roma 62.

living-inflorat

De cele mai multe ori, când se vorbește despre o casă nou clădită, apar invariabil în discuție mențiuni ca „probleme cauzate de constructor“, „contracte și livrări nerespectate“a și altele. Însă, când am stat de vorbă cu Laura și cu Dan, gazdele noastre, nu au pomenit nimic de așa ceva. Eram curioasă să aflu cum de o vilă de vis, atât de cochetă a putut fi ridicată și amenajată în doar un an de zile. Secretele reușitei au fost experiența acumulată în timp a proprietarilor (au construit de-a lungul vremii mai multe case) și faptul că au mizat pe sprijinul unor profesioniști, de ale căror calități s-au convins înainte de a demara orice demers. Prin urmare, pentru amenajarea celor două niveluri ale casei lor, gazdele noastre au decis să lucreze cu Masha Verhoogt și cu Tania Caruso, echipa de designeri care s-a ocupat și de ambientarea locuinței unor prieteni de-ai lor.

colt-cochet

Provocările unui proiect frumos

Dar chiar și această poveste de succes a avut un început ceva mai dificil. De la cei doi soți am aflat că în anul 2007 au cumpărat terenul, însă după o lungă perioadă de căutări, când erau pe punctul de a renunța la visul lor de avea o casă frumoasă, în consonanță cu natura, într-o zonă solitară de munte. Într-o primă fază, au achiziționat o parcelă mai mică, pentru ca mai apoi să mai cumpere loturi de jur-împrejurul terenului. Poziționarea este fabuloasă: proprietatea se află pe coama unui deal, unde se ajunge traversând un râu de munte. De la gazdele noastre am aflat ca nici nu își puteau dori ceva mai mult la momentul respectiv, însă acum, când vila a fost ridicată, și-au propus să mai cumpere loturi din vecinătate, pentru a putea planta cât mai mulți copaci.

dining primitor

Deoarece priveliștea naturii este extrem de ofertantă, proprietarii și-au dorit neapărat zone mari vitrate, dar și o arhitectură care să se integreze cât mai bine în peisaj. În ceea ce privește interiorul, proprietara a ținut ca atmosfera să fie una cât mai caldă, învăluită de o bogăție de modele florale, în timp ce Dan și-a dorit foarte mult un șemineu, dar și o multitudine de obiecte alămite, cu patină. Aspirațiile celor doi soți au prins destul de ușor contur, pentru că au avut norocul de a colabora cu o echipă de designeri care le-a înțeles cel mai bine dorințele și stilul de viață.

Materiale prețioase și piese cu personalitate într-o vilă de vis

dormitor-feminin

Masha și Tania s-au orientat către materiale de finisaj nobile, expresive, cu ajutorul cărora au creat un fundal șarmant pentru decorul homy, atât de relaxant. Au ales piese de mobilier din lemn masiv, în nuanțe naturale sau de un alb patinat, astfel încât să se armonizeze cu parchetul, dar și cu tapetul floral, cu motive individualizate pentru fiecare cameră în parte. Majoritatea corpurilor de iluminat au structură metalică, cu finisaj antic, astfel încât accentele vintage să completeze ambientul de factură Shabby Chic. Deoarece amenajarea răspunde până în cel mai mic detaliu exigențelor proprietarilor, aceștia au decis să continue colaborarea cu designerii Masha Verhoogt și Tania Caruso la decorarea unei vile somptuoase din București, pe care și-o doresc cu un look cu totul diferit și pe care așteptăm cu nerăbdare să o fotografiem.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply