Velaa, insula unde oricine își dorește să eșueze

0

Aceasta este o poveste despre Jiri Smejc și soția sa, Radka, care s-au îndrăgostit de Insulele Maldive și au construit aici un refugiu idilic. Velaa Private Island nu este un simplu proiect rezidențial, ci este un vis realizat, ce pentru alții pare de neimaginat…

Ai vrea să-ți petreci concediul pe o insulă și la micul dejun să privești cum se joacă delfinii în apele limpezi ale oceanului? Ai vrea să ai la dispoziție propriul majordom, care să-ți aducă un cocteil rece pe plajă? Ai vrea să practici snor­kelling printre nenumărați pești colorați în cele mai vesele nuanțe? Sau să te scufunzi cu sea bobul ori pur și simplu să tragi un pui de somn în hamacul de la umbra palmierilor, departe de orice grijă cotidiană?

Sună ca o poveste, dar este o poveste reală, imaginată de miliardarul ceh Jiri Smejc. În Maldive există mai multe insule private, însă doar puține dintre ele sunt cu adevărat deținute de o persoană. Cu ocazia călătoriilor sale între Europa și Asia, Jiri Smejc a făcut o adevărată pasiune pentru Insulele Maldive. Toate au o frumusețe aparte, însă omul de afaceri găsea fiecăreia câte un defect. Acest lucru l-a determinat pe Jiri Smejc să ia Velaa în concesiune pe 50 de ani de la guvernul maldivian.

“Nu veți găsi aici poleieli de aur. Noi rămânem la principiul nostru de lux politicos, cum îl numesc eu. Conceptul meu este inspirat din romanul lui Daniel Defoe, Robinson Crusoe. Întotdeauna m-am gândit că mulți și-ar dori să eșueze pe o insulă nepopulată. Întâmplător, acest loc chiar există. Defoe al timpurilor noastre pune la dispoziție propriul său Vineri, majordomul”, menționează arhitectul proiectului.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply