Inspirație Casa lux: Un univers personal care vibrează de emoție

0

Impresionantă prin diversitatea surselor de inspirație și a registrelor stilistice folosite, casa designerului Marco Piva vorbește în primul rând despre emoție și reliefează tocmai acele obiecte dragi care, prin însemnătatea profundă, imprimă magie decorului.

Bogăția elementelor decorative din apartamentul lui Marco Piva te transpune într-un univers paralel, în care emoția artistică și inspirația se regăsesc la fiecare pas. Dacă ar fi să integrăm conceptul într-o temă, probabil „Călătoriile“ ar descrie cel mai fidel ambianța specială generată de Piva.

Intenția sa principală la nivel de design a fost tocmai conservarea planului inițial al apartamentului și, odată cu el, a unei părți din spiritul epocii. Intervențiile autentice se regăsesc mai ales la nivelul pardoselii, placările datând de aproximativ jumătate de secol.

Locuința este dominată de o cromatică neutră, preponderent în tonuri luminoase. Pe alocuri se evidențiază frumos accentele profunde de roșu și prezența puternică a texturilor lucioase și a irizațiilor aurii. Obiectele dragi familiei capătă semnificații totemice și beneficiază de un loc de cinste în amenajare: fotografiile lui Beatrice, fetița în vârstă de 12 ani a cuplului, sunt expuse în living, alături de colecția celor 99 de Buddha și de volumele care compun biblioteca personală a lui Marco.

 

Foto: Andrea Martiradonna

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply