Un spatiu aerodinamic

0

locuinta

Un spaţiu aerodinamic, un interior star treck, despre care putem avea impresia că este virtual dacă nu am şti că acest apartament chiar există şi este locuit. Vom discuta azi despre un spaţiu, dar nu unul interstelar, ci spaţiul unui apartament şi, mai mult decat atât, despre imaginaţie.

Citeste si: Adu la viata birou cel vechi

Când păşeşti într-o locuinţă, ea îţi spune o poveste prin modul în care este amenajată. De această dată formele, culorile te propulsează în zona SF. Spaţiul, ultima frontieră! Suntem în data stelară septembrie 2010! Enterprise îşi continuă drumul nestingherită poposind într-un cartier din Bucureşti. Echipajul se va completa cu o doamnă îndrăzneaţă, care doreşte să participe la marea aventură. Călătoria noastră ne va permite, fără a fi prea invazivi, să pătrundem într-un apartament din Bucureşti.

Citeste si: De ce rozul este la moda

Un spatiu aerodinamic Fiecare cultură, civilizaţie, în evoluţia sa îşi pune la loc de cinste ceea ce are emblematic. Aici unul dintre aceste obiecte pare să fie covorul din piele de vacă, deşi sperăm că nu aşa vor arăta vacile din viitor.

„Oare cine sunt acei mici omuleţi care îşi cară sacoşele de la piaţă, probabil că se întreabă doamna Picard. Să mă teleportez până la ei? Sau poate să îi evit? Să caut o cale de comunicare? Oare vorbim aceeaşi limbă? Puţin mai spre stânga văd o gaură neagră, este o cale către o altă lume sau vreo lucrare ce aminteşte de farfurii zburătoare? Şi acum, că începuse să îmi placă, ia uite că tocmai s-a pornit o ploaie de meteoriţi. Toţi omuleţii aceia mici fug, unii mai puternici îşi deschid nişte aparate (umbrele), cred că pierd semnalul. Sper să nu pierd contactul. Aş lansa un SOS. Mă aude cineva? Sunt EU, EU. Bate cineva la uşa navetei. E comandantul Data. Deci, nu sunt singură.”

Citeste si: Tuse tip acuarela in casa ta

Un spatiu aerodinamic Mai mult sau mai puţin inspirat, fiecare dintre noi îşi poate crea un spaţiu în care să viseze. Imaginaţia ne poartă departe, în acest caz însoţită de curaj şi spirit întreprinzător.

Limitele imaginaţiei nu sunt decât limitele noastre!

 

Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Oana Nica
Foto: Corneliu David

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply