Trucuri sa eviti dezordinea din casa

0

dezordinea din casa (2)Cu toții suntem fani ai unei locuinței curate și ordonate, dar când vine vorba de curățenie, nu avem tragerea de inimă necesară pentru a lustrui fiecare colțișor. Dacă mai ești și părinte pe deasupra, curățarea casei pare o adevărată corvoadă deoarece micuții sunt experți în a face dezordine. Pe cât ne place să îi vedem pe micuți cum se bucură atunci când se joacă, pe atât este de greu să facem curat după ei. Cu toate acestea, poți apela la o serie de trucuri să eviți dezordinea în casă.

Nu lăsa dezordinea să se adune
Oricât ai fi de obosit când te întorci de la serviciu și tot ceea ce îți dorești este o baie relaxantă, încearcă să faci curat zilnic. Cel mai probabil nu îți va lua mai mult de 20-30 de minute. Aspiratorul se folosește rapid, mai ales dacă pe fundal se aude melodia ta preferată. Ai mai mult spor. Spală vasele imediat după ce ai mâncat. Sunt mult mai ușor de curățat dacă mâncarea nu s-a întărit pe veselă. Nu îți spunem că trebuie să speli geamurile și să ștergi praful în fiecare zi, dar lucrurile ce pot fi puse rapid în ordine te vor salva de multe bătăi de cap.

Stabilește un loc pentru fiecare lucru
Nu strică să stabilești că toate revistele sau ziarele trebuie să stea sub măsuța de cafea din sufragerie sau într-un sertar din bibliotecă. Așa cum hainele murdare se aruncă pe pat sau pe scaun, ele pot fi foarte bine aruncate direct în coșul pentru rufe murdare. Trebuie să ai un dulap sau un cufăr special pentru jucării. Cosmeticele au și ele locușorul lor. După ce ai folosit o cremă, nu durează mult să o pui la loc în dulapul unde ții cosmeticele. Dacă stabilești deja că fiecare obiect azvârlit prin casă are un loc al său, îți este mult mai ușor să îl pui la locul potrivit.

dezordinea din casa (3)Fă provizia soluțiilor pentru curățat
Știm deja că o gamă completă de produse necesare pentru curățat casa nu este cea mai ieftină cheltuială. Dar nu reprezintă o sumă de bani ce o risipești lunar, deoarece produsele de curățenie te pot ține o perioadă îndelungată și au și termene de valabilitate generoase. Astfel, dacă ai scăpat mâncare pe jos, poți dezinfecta în câteva minute. Uleiul ce sare pe faianță după gătit aproape că dispare singur atunci când folosești un spray cu o soluție specială antidegresantă. Imediat când apare o pată undeva, o poți curăța rapid dacă ai deja în casă soluțiile necesare.

Fiecare cu responsabilitățile lui
Dacă nu locuiești singur, lucrurile pot fi cu atât mai ușoare când fiecare persoană ce locuiește cu tine se ocupă de curățarea unui anumit loc din casă. Cei mici pot fi responsabili doar cu strângerea jucăriilor. Unul dintre voi se poate ocupa mereu de vasele murdare, iar altul de ștersul prafului sau aspiratul covoarelor. Dacă reușești să stabilești săptămânal o zi pentru curățenia generală, nu mai ai nevoie de alte trucuri să eviți dezordinea în casă atâta timp cât păstrezi curățenia.

Tu cât de des faci curățenie și în ce măsură îți respecți apoi munca? Nu uita, curățenia trebuie menținută pentru a-ți ușura singur treburile casnice.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply